KOBİ’lerin geleceği B20 Zirvesinde görüşüldü

B20 Zirvesi’nin Görev Güçleri Ortak Toplantıları’nın ikincisi Paris’te yapıldı. Yaklaşık 300 katılımcının yer aldığı ve küresel ekonomideki sorunların ele alındığı toplantıda ‘genç işsizliğinin ve kadınların...

KOBİ’lerin geleceği B20 Zirvesinde görüşüldü

B20 Zirvesi’nin Görev Güçleri Ortak Toplantıları’nın ikincisi Paris’te yapıldı. Yaklaşık 300 katılımcının yer aldığı ve küresel ekonomideki sorunların ele alındığı toplantıda ‘genç işsizliğinin ve kadınların işgücüne katılımının iyileştirilmesi’ önerisi ilk sırada yer alarak önemini ve aciliyetini gösterdi.​

B20 Türkiye Dönem Başkanlığı kapsamında, B20 Türkiye 2. Görev Güçleri Ortak Toplantısı Paris'te yapıldı. 2 Haziran Salı günü, OECD ve BIAC'ın B20 Türkiye ile birlikte düzenlediği ve yaklaşık 300 küresel aktörün katıldığı toplantıda Görev Güçleri’nin önerileri oylanarak önem sıralaması belirlendi. Toplantıda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil’de yer aldı.

Toplantıda bir konuşma yapan B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, söz konusu süreci ve görev güçlerinin önerilerini detaylandırdı. Hisarcıklıoğlu, "Küresel büyüme oranları düşük, işsizlik oranları ise yüksekken B20'nin bir dakika bile dinlenmeye tahammülü yok" dedi. Bu kapsamda, Türkiye dönem başkanlığının temel felsefesi olan yatırım, kapsayıcılık ve uygulama alanlarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu yaklaşımların küresel krizin yavaş da olsa aşılmasında büyük yardımı olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, B20 Türkiye'nin politika geliştirme çabalarına ve aynı doğrultuda birçok ülkede iş dünyasının sorun ve önerilerini anlamak ve onları sürece dâhil etmek için yapılan bölgesel danışma toplantılarına dikkat çekti.

Toplantıda BIAC Başkanı Phil O'Reily da konuşmasında, B20'nin önemini ve Türkiye Dönem Başkanlığı'ndaki gelişmeleri anlatırken, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria değişen dünyadaki mega trendler ve gelecek dönemleri şekillendirecek politika ihtiyaçlarından bahsetti.

G20 Türkiye Sherpası Ayşe Sinirlioğlu ise yatırım, kapsayıcılık ve uygulama ana noktalarına atıfta bulunarak, bunların içeriğine ilişkin bilgi verdi. Sinirlioğlu'nun konuşmasının ardından her bir görev gücünün başkanları ve ilgili OECD temsilcilerinin katıldığı kısa soru-cevap formatındaki interaktif tartışmalar gerçekleştirildi.

Toplantıda tartışılan konular arasında; finanasal pazarların küresel düzenlemelerinde iyileştirilmelerin sağlanması, gelişmekte olan ülkelerin tanınırlığının arttırılması ve finansal katılımı arttırmak yer aldı.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.