KOAH ORMANI OLUŞTURULDU

20 Kasım Dünya KOAH Günü etkinlikleri kapsamında konuyla ilgili toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Milas Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Milas’ta “KOAH Ormanı” oluşturuldu.Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Müftüsü...

KOAH ORMANI OLUŞTURULDU

20 Kasım Dünya KOAH Günü etkinlikleri kapsamında konuyla ilgili toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Milas Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Milas’ta “KOAH Ormanı” oluşturuldu.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Müftüsü Uğur Kocabaş, Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Sarı, Milas Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi İlyas Türk, Milas Orman İşletme Müdürlüğü personeli, ve sağlık personelinin katılımıyla dün Beypınarı Mevkiine 120 adet fidan dikildi.

Ağaç dikim töreninin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Milas Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi İlyas Türk, KOAH’ın bir akciğer rahatsızlığı olduğunu ve sigara kullanımıyla direkt etkili olduğunu belirterek, “KOAH hastalığına dikkat çekmek için burada ağaç dikmemizin sebebi, akciğerin oksijenle direkt temas halinde olduğu için ağaç dikerek oksijen miktarını arttırmaktır. Bu hastalığın en büyük etkisi sigaradır. Sigaradan uzak durulduğu müddetçe bu hastalığa yakalanma oranı yüzde 80 azalır. Diğer kalan yüzde 20’lik riskte genetik ve diğer faktörler vardır. Biz en azından oksijen miktarını arttırarak, kirliliği önleyip, bu hastalığa yakalanma oranını azaltmaya çalışıyoruz. İnşallah bunun farkındalığını yakalamış oluruz” dedi.

KOAH hastalığının özellikle sigaradan kaynaklanan bir hastalık olduğunu vurgulayan İlçe Kaymakam Fuat Gürel de, sigara kullananların bu alışkanlıktan en kısa zamanda kurtulmaları gerektiğini belirtti.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.