KOAH HASTASI KÜÇÜK BERİVAN’A YARDIM ELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi sırasında bayılan KOAH hastası küçük Berivan ve ailesine yardım eli uzandı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Milas’taki yatırımların toplu açılış töreninde bayıldıktan sonra...

KOAH HASTASI KÜÇÜK BERİVAN’A YARDIM ELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi sırasında bayılan KOAH hastası küçük Berivan ve ailesine yardım eli uzandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Milas’taki yatırımların toplu açılış töreninde bayıldıktan sonra tedavisi sırasında KOAH hastası olduğu belirlenen Berivan’a devlet yardım elini uzattı. 12 yaşındaki Berivan iki gün boyunca Özel İzan Sağlık Hastanesinde tedavi gördü. Tedavinin ardından durumu iyiye giden Berivan dün İl Sağlık Müdürü Doktor Cihan Tekin ve İlçe Sağlık Müdürü Doktor Duygu Sarı ile tanıştı. Berivan ve annesi Meliha Baskın ile bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Doktor Cihan Tekin, buluşmada Berivan’ın tedavisinin iyi geçtiğini ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Milas’a bağlı Koru köyünde geçim sıkıntısı çeken ve çadırda yaşayan Baskın ailesine Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yardım eli uzattığını ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Duygu Sarı, il ve ilçe sağlık müdürlüğü olarak da ailenin ve küçük Berivan’ın yanlarında olduklarını söyledi. KOAH ve astım hastası aynı zamanda anksiyete (kaygı) rahatsızlığı bulunan Berivan’ın tedavisine katkı sağlayan Özel İzan Sağlık Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Op. Dr. İbrahim Özman’a ve Doktor Müjde İpek’e teşekkür eden Doktor Sarı; “Ailenin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle kaymakamlığımız destek sağladı. Ailemiz şu an çadırda yaşamıyor. Kaymakamlıktan gelen yardım ile bir ev inşa ediliyor.” dedi.

Buluşma sırasında Berivan’ın annesi Meliha Baskın’ın organlarını bağışladığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Türkiye’de bu bilincin yavaş yavaş geliştiğini ifade ederek, “Organ bağışı noktasında annemizin böyle bir duyarlılığa sahip olmasını hakikaten çok değerli görüyorum. Bu hem Muğla hem de tüm Türkiye için örnek bir davranış teşkil ediyor. Ben bu nedenle annemizi kutluyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Berivan’ın rahatsızlığı nedeniylede aileye geçmiş oldun diyorum. Bu örnekler vatandaşlarımızın organ bağışı konusunun daha bilinçli davranmaya başladığını da gösteriyor. Bugün 30 bine yakın insan organ nakli bekliyor. Bizim başımıza gelmez demeyelim vatandaşlar olarak organ bağışına muhtaç hale gelebiliriz. Bu nedenle organ bağışında bulunalım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.