KOAH hastaları gribe dikkat etsin

Fethiye'de yaşayan 61 yaşındaki Halil Baş adlı hasta 50 yıl boyunca sigara içti. 40 yaşına kadar herhangi bir hastalığa yakalanmayan ve sigara içmeye devam eden Baş, 41. yaş gününde KOAH  ( Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı...

KOAH hastaları gribe dikkat etsin

Fethiye'de yaşayan 61 yaşındaki Halil Baş adlı hasta 50 yıl boyunca sigara içti. 40 yaşına kadar herhangi bir hastalığa yakalanmayan ve sigara içmeye devam eden Baş, 41. yaş gününde KOAH  ( Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ) hastalığına yakalandı fakat  buna rağmen sigara içmeye devam etti. Baş, 15 gün önce entübe halinde getirildiği Özel Yücelen Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde yürüttüğü makineye bağlı yaşam savaşını kazandı.

Soğuk algınlığı ile birlikte KOAH atağı tetiklenen Baş'ın takip ve tedavisini Anestezi Uzmanı Dr. Sedat Harman ile birlikte gerçekleştiren Anestezi Uzmanı Dr. Murat Karakuş “  Hastamızın yakınlarından aldığımız bilgi doğrultusunda KOAH hastası olduğunu öğrenir öğrenmez Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. necdet Garvardar ile birlikte tedavisini düzenledik. Ufak bir soğuk algınlığı bile yeni bir atak demek. Bize geldiğinde bilinci tamamen kapalı olan hastamızı 15 gün boyunca Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına aldık. Bugün çabalarımızın neticesini hep birlikte almanın sevincini yaşıyoruz ” dedi.

Karakuş, KOAH hastalarının gribe karşı dikkatli olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.