Kızının doğum gününde hayata tutundu

Fethiye'de öğretmenlik yapan Kadriye Çelebi iki hafta önce Muğla Özel Yücelen Hastanesine 112 ambulansıyla getirildi. Hastaneye geldiğinde bilinci kapalı,solunum desteği için endoterakeal tüp takılı idi.Kendi solunumu yoktu. Yapılan...

Kızının doğum gününde hayata tutundu

Fethiye'de öğretmenlik yapan Kadriye Çelebi iki hafta önce Muğla Özel Yücelen Hastanesine 112 ambulansıyla getirildi. Hastaneye geldiğinde bilinci kapalı,solunum desteği için endoterakeal tüp takılı idi.Kendi solunumu yoktu. Yapılan incelemeler sonucunda masif pulmoner emboli (  akciğere büyük pıhtı atması ) tespit edildi. Çok zorlu bir tedavi süreci sonunda Kadriye Hanım tekrar sağlığına kavuştu.

Yaşadıklarını kendi cümleleriyle ifade eden Kadriye Çelebi “ Mucize mi yoksa şansların en güzeli mi? İkinci bir hayata merhaba diyerek gözlerimi açtım. Gözlerim sevdiklerimi görebilecek, kulaklarım onların güzel seslerini duyabilecek, tenim ise herşeye dokunacak ve kalbim hep hissedecek.Ben kızımın doğum gününde ölüme giderken tekrar yaşama şansını buldum. Yeni doğum günüm 7 Aralık, bundan sonra kızımın doğum günü ile birlikte kutlayacağız.

Kader beni Muğla otogarına kadar otobüste getirdi fakat ne olduysa otogarda oldu ve cansız bedenim pat diye birden toprakla buluştu. Orada 112'yi arayıp bilgi veren görevliye, kalp masajıyla hayata döndürmeyi başaran 112 personeline, Yücelen Hastanesi Acil Servis ekibi başta olmak üzere Kalp Merkezi çalışanlarına, Anestezi Uzmanı Dr. Sabiha Ercan, hastalarıyla yakından ilgili Anestezi Uzm.Dr.Murat Karakuş ve kalbimde çok ayrı bir yer edinen , beni gün be gün sağlığıma kavuşturan  Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şahin Aydın'a, Başhekim Sumur Gazezoğlu ve Başhemşire Gülderen Konca başta olmak üzere tüm Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi, Kardiyoloji Servisi hemşire, sağlık çalışanları ve personellerine,  hastane müdürlerinden Zekeriya Çarçak Bey'e en içten teşekkürlerimi sunarım. İyi ki Yücelen var, Muğla'nın tek yükselen değeri Yücelen Hastanesi ve çalışanlarıdır ” diyerek göz yaşları içinde taburcu oldu.

Kadriye Çelebi hakkında bilgi veren Anestezi Uzmanı Dr. Sabiha Eercan;“ Bu kadar genç yaşta emboli atımı nadiren görülmektedir ve altta yatan nedenler mutlaka araştırılmalıdır.  genetik bozukluklardır. Bundan sonra hiç sigara içmeyecek, düzenli spor yapacak ve  yaşam şekline biraz daha dikkat edecek. Kadriye Hanım mucizeye tutunanlardandır '' dedi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.