KIZILAY'IN TATBİKATINDA AÇILAN DÖVİZLER DAMGA VURDU

Marmaris’te Kızılay’ın yaptığı tatbikatta afetzede rolündeki gönüllülerin açtıkları dövizler, tatbikattan daha çok konuşuldu. Gönüllülerin başarıyla gerçekleştirdikleri tatbikat, izleyen vatandaşlar tarafından tam...

KIZILAY'IN TATBİKATINDA AÇILAN DÖVİZLER DAMGA VURDU

Marmaris’te Kızılay’ın yaptığı tatbikatta afetzede rolündeki gönüllülerin açtıkları dövizler, tatbikattan daha çok konuşuldu. Gönüllülerin başarıyla gerçekleştirdikleri tatbikat, izleyen vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Kızılay Marmaris Şubesi tarafından düzenlenen tatbikat renkli görüntülere sahne oldu. Türk Kızılay'ı ve Marmaris Lions Kulübü tarafından Marmaris'te gönüllülere verilen eğitimin ardından yapılan tatbikatta "Kızılay bizi evlendir", "Açız, ne havyar ne Pekin ördeği yemedik, insaf" yazan pankartlar ilginç sahnelere neden oldu.

Türk Kızılay'ı Genel Müdürlüğünden gelen 7 eğitimci tarafından Marmaris'teki gönüllülere Armutalan Beldesi’ndeki afet deposunun önündeki boş alandaki uygulamalı eğitim yapıldı. Yapılan tatbikatta 25 bin nüfuslu bir ilçede meydana gelen depremin ardından çok sayıda yıkık, hasarlı bina oluştuğu ve bir barajın gövdesinde çatlaklar meydana geldiği canlandırıldı. 22 kişiden oluşan ekip, 3 gruba ayrılarak depremden zarar gören vatandaşların barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılama çalışmaları yaptı.

"KIZILAY BİZİ EVLENDİR"

Tatbikatta uygulanan senaryoya göre evleri yıkılan afetzedeler, Türk Kızılay'ı çadırlarını yağmalayarak görevlilerle karşı karşıya geldi. Afetzede rolündeki gönüllülerin ellerindeki "Kızılay bizi evlendir", "Açız, ne havyar ne Pekin ördeği yemedik, insaf" yazan pankartlar gülüşmelere neden oldu.

Yapılan tatbikatın ardından açıklama yapan, Türk Kızılay'ı Marmaris Şubesi gönüllerinden Kayhan Budak, benzer bir etkinliğin ilkinin daha önce Ankara'da yapıldığını belirterek, "Bu eğitim çalışmasının ikincinin Marmaris'te gerçekleştiriliyor olmasından çok memnun olduk. Bir afet durumunda travma yaşayan halkın yanında olmak için eğitimler aldık. Büyük bir Kızılay depomuz var ancak eğitimli Türk Kızılay’ı ekibi yoktu. Bu eğitimler sayesinde bu açığı kapatmış oluyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.