Kızartma yağını getir tableti götür

Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak belde belediyesi tarafından başlatılan kampanyada kullanılmış kızartma yağı getiren öğrenciye Tablet Bilgisayar verecek.Yalıkavak Geriş Pasanda Derneği anaokulu ve 3 anaokulunda başlatılan...

Kızartma yağını getir tableti götür

Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak belde belediyesi tarafından başlatılan kampanyada kullanılmış kızartma yağı getiren öğrenciye Tablet Bilgisayar verecek.

Yalıkavak Geriş Pasanda Derneği anaokulu ve 3 anaokulunda başlatılan kampanya doğrultusunda Miniklere kızarma yağının zararları anlatıldı. Yalıkavak Belediyesinde Çevre Mühendisi olarak çalışan Kadriye Erkal Yıldırım, minik öğrenciler evdeki kızarma yağlarını kullanıldıktan sonra okullarına getirip öğretmenlerine teslim etmelerini söyledi. Varillere boşaltılacak olan kızarma yağları yok edilmek üzere yetkiliklere teslim edilecek. Kızarma yağını en çok toplayan okula 1 bilgisayar ne çok yağ getiren öğrenciye ise Tablet bilgisayar hediye edilecek. Minik öğrenciler annelerinin kızarma yaptıkları yağları bir daha kullanmamalarını ve yağları okullarına getirmeleri söyleyen Yıldırım daha sonra miniklere broşür vererek aşlelerine vermesini istedi.

Öte yandan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’da çocukları ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi verdi. Kavanozda bulunan yağları miniliklerle beraber Varile Boşaltan Saruhan Kızartma yağın tekrar kullanıldığında kanserojen maddeye dönüştüğünü ifade ederek, “4 okulumuzda böyle bir uygulama başlattık. Kızartma yağı getiren Öğrencilere çeşitli hediyelerimiz olacak. Kullanıldıktan sonra okullara getirilecek kızarma yağları, yağ üretici bir firmaya teslim edilecek. Bir ay boyunca en çok kullanılmış kızartma yağı getire okulumuza bir bilgisayar, en çok kullanılmış kızartma yağı getiren öğrenciye ise bir tablet bilgisayar verilecek. Diğer öğrencilerimize de çeşitli hediyeler verilecek” dedi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.