Kıyılar temizlendi

Akdeniz’e kıyısı bulunan 20 ülkenin aynı anda gerçekleştirdiği kıyı temizliği Fethiye’de de yapıldı. Ayrıca; Datça Belediyesi tarafından da deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.Denizlerin ve kıyıların korunmasına...

Kıyılar temizlendi

Akdeniz’e kıyısı bulunan 20 ülkenin aynı anda gerçekleştirdiği kıyı temizliği Fethiye’de de yapıldı. Ayrıca; Datça Belediyesi tarafından da deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

Denizlerin ve kıyıların korunmasına farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliğe Fethiye Deniz Ticaret Odası, Deniz Temiz TURMEPA, Koç Lisesi, Fethiye Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı. Çalış plajı yakınındaki Kuş Cenneti çevresinde yapılan temizlik çalışmasında plastik ve cam şişelerin yanı sıra çok sayıda değişik atık maddesi bir bir temizlendi. Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan’ın da katıldığı kıyı temizliği etkinliğinde amacın denizlerin korunması adına farkındalık yaratmak olduğu bildirildi. Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye ve çevresindeki deniz ve kıyı temizliğine dikkat çekmek için bu etkinliğin 20 ülkede aynı anda yapıldığını belirterek “Kıyılarımızı çocuklarımıza temiz şekilde bırakmaya dikkat etmeliyiz” dedi.

Koç Lisesi’nden İlayda Onur 19 arkadaşıyla kıyı temizliğine dikkat çekmek amacıyla Fethiye’ye geldiklerini söylerken Fethiye Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de Fethiye’de gönül elçileri kapsamında kıyılarımıza kıymayalım kampanyası başlattıklarını her okulda bu projeyi tanıttıklarını ancak kıyıların oldukça kirletilmiş olduğunu söylediler.

Öte yandan; Datça Belediyesi, turizm sezonu başlamadan liman bölgesinde deniz dibi temizliği yaptırdı. Datça Belediyesi tarafından organize edilen deniz dibi temizliğine Datça Diving Dalış Okulu profesyonel dalgıç ve dalış eğitmeni Alfret Schadt ile beş dalgıç katıldı. Sabah Datça Limanı’nda dalış yapan dalgıçlar, deniz dibi temizliği yaptı. Deniz dibi temizliği sırasında denizden çıkanlar dalgıçları ve görenleri bir hayli şaşırttı.

Deniz dibinden masalar, sandalyeler, otomobil lastikleri, şişeler, halatlar, çeşitli demir aksamlar, bardaklar tabaklar ve zincirler hatta cep telefonları bile çıktı. Çıkan malzemeler belediye araçları tarafından birkaç seferde ancak götürülebildi. Sadece liman içinde yapılan deniz dibi temizliğinde bu kadar malzemenin çıkması, temizlik yapılmayan alanların durumunu merak konusu haline getirdi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.