“Kıyılar rantçılara peşkeş çekilemez”

Merkezi Balıkesir-Edremit de bulunan, Ege ve Marmara Bölgelerinden çevre dostu 26 Belediyenin oluşturduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Muğla ve ilçelerinde inceleme ve temaslarda bulundu. Ziyaretler sırasında konuşan...

“Kıyılar rantçılara peşkeş çekilemez”

Merkezi Balıkesir-Edremit de bulunan, Ege ve Marmara Bölgelerinden çevre dostu 26 Belediyenin oluşturduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Muğla ve ilçelerinde inceleme ve temaslarda bulundu. Ziyaretler sırasında konuşan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu, Özel Çevre Koruma bölgelerinin imara açılması için hazırlıkların yapıldığını bildirerek, bu konuda verilecek mücadelede Muğlalıların yanında olduklarını açıkladı. İnceoğlu; “ Muğla’nın eşiz güzellikteki kıyı ve koylarının imar rantçılarına peşkeş çekilemez”dedi.

Tansel Coşkun

Ege ve Marmara bölgelerinde 26 belediyenin üyesi olduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği yetkilileri Muğla ve ilçelerinde belediye başkanlarını ziyaret ederek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundular.

Daha önce Menteşe-Datça-Yatağan ve Milas Belediye Başkanlarını makamlarında ziyaret ederek bölgenin çevre sorunları hakkında temaslarda bulunan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu ve beraberindeki heyet, bu defa Marmaris ve Ortaca Belediye Başkanları ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret ederek Muğla’nın çevre sorunları konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

‘’Sonsuz Kaynağımız Güneş ’’ projesi ile Türkiye’nin lisanssız onaylı ilk güneş enerji santralini kurarak yeşil enerji üretimi konusunda ilk adımı başlatmış olması ve çevreye duyarlı başarılı çalışmaları nedeni ile Başkan İnceoğlu birlik adına Başkan Gürün’e teşekkür etti.

İnceoğlu ayrıca Gökova Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı ve Muğla Çevre Platformu Sözcüsü A.Serdar Denktaş ile Ula-Akyaka da bir araya gelerek Bölgenin çevre sorunları- Dernek ve Platform çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

“ÖÇK bölgeleri imara açılıyor”

Muğla da gerçekleştirdikleri temaslar konusunda bir açıklama yapan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından getirilen doğal sit derecelendirme değişikliği ile Muğla ve Ayvalık’ın da içinde bulunduğu Ülkemizin 20 özellikli bölgesinde bulunan Özel Çevre Koruma Bölgelerinin büyük bir bölümünün imara açılma hazırlıkları yapılmaktadır. Bu projenin gerçekleşmesi halinde Cennet Muğla’nın kıyıları, bakir koyları, eşsiz ormanları ve tarım alanlarında 50 bin dönümlük arazi turistik yapılaşmaya, 550 bin dönümlük arazi ise günübirlik turistik tesisler adı altında, betonlaşmaya teslim tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Unutulmamalıdır ki; doğayı tüketmek cinayettir. Katlettiğiniz doğayı geriye getiremezsiniz.

Bu konudaki çevre mücadelesinde gerekli duyarlılığı göstererek tepkisini ortaya koyan Muğla’nın tüm İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum örgütlerini ve Muğla halkını kutluyoruz. Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak Muğla’nın ve Muğlalıların yanındayız.Cennet Muğla ve eşsiz güzellikteki kıyı ve koyları imar rantçılarına peşkeş çekilemez. Dedi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.