Kitaplar hep birlikte okundu

Muğla'da  "50. Kütüphane Haftası" dolayısıyla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi bahçesinde 12.30 ile 13.00 arasında açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Muğla'daki okullardan öğrenciler ile kamu...

Kitaplar hep birlikte okundu

Muğla'da  "50. Kütüphane Haftası" dolayısıyla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi bahçesinde 12.30 ile 13.00 arasında açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Muğla'daki okullardan öğrenciler ile kamu çalışanı memur ve işçiler, emekliler ve vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, açık havada bir süre kitap okudu.

Kitap okuma etkinliğine Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler ile kütüphane çalışanları ve öğretmenler de kitap okuyarak etkinliğe destek verdi.

Güler, gazecilere yaptığı açıklamada, kütüphaneyi, kitabı, okumayı sevdirmek ve keyifli hale getirmek amacıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Halk kütüphanelerinin okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlar olması dolayısıyla "halkın üniversiteleri" olduğuna dikkati çeken Güler, etkinliğin bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Etkinliğin 81 ilde yapıldığını belirten Güler, "Kitabını alan meydana gelsin, meydanlarda kitap okuruyoruz etkinliğine her kesimden insanlar yoğun ilgi gösterdi. Öğle arasında yemeğe gitmeyip kitap okumaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Etkinliği önümüzdeaki yıllarda da sürdürüp Türkiye genelinde okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz" dedi.

Programa katılanların kitaplarını kendileri getirdiğine dikkati çeken Güler, kitap getirmeyenlere ise kütüphaneden okumaları için kitap verdiklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlar ise öğle arasını kitap okuyarak geçirdikleri için mutlu olduklarını kaydettiler.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.