Kitap ve Serginin gelirleri şehit ailelerine bağışlandı

Gazeteci Hüseyin Atılgan ve fotoğraf sanatçısı eski Yerkesik Belediye Başkanı Mustafa Karadağ’ın Şiirlerin ve Fotoğrafların Kardeşliği sergisi Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sergide elde...

Kitap ve Serginin gelirleri şehit ailelerine bağışlandı

Gazeteci Hüseyin Atılgan ve fotoğraf sanatçısı eski Yerkesik Belediye Başkanı Mustafa Karadağ’ın Şiirlerin ve Fotoğrafların Kardeşliği sergisi Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sergide elde edilen gelir şehit ailelerine bağışlandı.

Gazeteci Hüseyin Atılgan ve fotoğraf sanatçısı eski Yerkesik Belediye Başkanı Mustafa Karadağ’ın Muğla Şehit Aile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yararına düzenledikleri Şiirlerin ve Fotoğrafların Kardeşliği isimli sergi Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Hüseyin Atılgan’ın ‘Kapı’ adlı şiir kitabı ve Mustafa Karadağ’ın ‘İzlenimlerim’ isimli fotoğraf sergisinden elde edilen gelir Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışlandı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Reyhan Pastanesi’nin katkılarıyla gerçekleşen sergiye Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Şehit Aile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gazeteci Hüseyin Atılgan’ın Kapı isimli kitabını okurları için imzalarken, fotoğraf sanatçısı eski Yerkesik Belediye Başkanı Muatafa Karadağ ise Empresyonist tarzdaki 50 fotoğrafını sergiledi. Kitabın ve fotoğrafların geliri ise Muğla Şehit Aile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışlandı.

Sergide konuşan gazeteci Hüseyin Atılgan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü, milletimiz, bayrağımız için canlarını ve kanlarını veren şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. En hassas noktamız şehitlerimiz ve gazilerimiz.

Kamu vicdanı ve kamu hukuku bir şekilde er ya da geç işlemektedir.

Sanatçılar ise sanatlarının icrasında, kendi duygu ve düşüncelerini ve ruh yapılarını dışa vururken ve topluma yansıtırken, kamu hassasiyetini gözetmelidir.

Sanatçı, yazar, çizer entel değil entelektüel olmak durumundadır. Kamu hassasiyetini taşımak durumundadır.

Biz de bu düşünceden hareketle ve en önemli hassasiyetlerimizden ve kutsallarımızdan birisi şehitlerimiz ve onların bizlere emanetleri aileleri diyerek, buna dikkat çekmek için bu etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ve minnetle ile eğiliyorum.” Dedi.

Mustafa Karadağ ise, “Fotoğrafçılar konuşmaz fotoğrafları konuşur. Ben fotoğraflarımı kendi gözümden hazırladım” diye konuştu.

Vali Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, tebriklerini dile getirerek böyle bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.