Kışlık Sebzelerde Tarla Günü Yapıldı

Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığınca  kırsal alanda yaşayan kadınları eğitmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi arttırmak en önemlisi kadınlarımızın tarımda daha aktif rol almaları ve ekonomik olarak faydalanmalarını...

Kışlık Sebzelerde Tarla Günü Yapıldı

Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığınca  kırsal alanda yaşayan kadınları eğitmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi arttırmak en önemlisi kadınlarımızın tarımda daha aktif rol almaları ve ekonomik olarak faydalanmalarını sağlayarak daha güçlü olabilmelerini sağlamak amacıyla Kalkınma Bakanlığı destekli Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında 16 kadın çiftçi ile yürütülen kışlık sebze yetiştiriciliği ile ilgili olarak tarla günü düzenlendi. Menteşe İlçesi Yaraş Mahallesinde gerçekleştirilen tarla gününe İl Müdürü Nazif Ekici, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Dr. Songül Topal, Muğla Büyük Şehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü personeli, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ile yoğun çiftçi katılımı oldu.

Kadın çiftçilerin projede yetiştirilen ürünleri Yaraş Meydanında açtıkları standlarda sergiledikleri gibi satış imkanı da buldular.  Tek tek söz alarak kendileri ve projeleri hakkında bilgi veren kadınlar isteklerini de dile getirdi.

İl Müdürü Nazif Ekici, yaptığı konuşmasında kadınlara yönelik yapılan eğitim ve projelerin önemine değinerek kadın çiftçilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Alime Yıldırım ise yetiştirilen ürünler hakkında teknik bilgiler verirken, çiftçilerimize lahana, brokoli, kırmızı lahana, brüksel lahanası, marul ve karnabahar olmak üzere 92.000 kışlık sebze fidesi ile yapılan toprak tahlili sonucu 1950 kg. gübre dağıtıldığını ifade etti.

İl Müdürü Ekici, kadın çiftçilere projedeki çalışma ve önder çiftçilikteki başarılarından dolayı birer teşekkür belgesi verdi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.