Kışlık Sebze Fideleri dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında 2013 yılı yeni tür kışlık sebze fidelerinin dağıtımı Muğla’da başladı. Projenin amacı, kırsal alanda yaşayan ve tarımsal faaliyetlerin...

Kışlık Sebze Fideleri dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında 2013 yılı yeni tür kışlık sebze fidelerinin dağıtımı Muğla’da başladı. Projenin amacı, kırsal alanda yaşayan ve tarımsal faaliyetlerin her aşamasında aktif rol oynayan kadınların tarımsal üretimdeki kaliteyi arttırması, kalkınmada kadınların daha aktif rol almalarını sağlamak. 

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Muğla merkez, Ula ve Yatağan köylerinde toplam 33 kadın çiftçi ile 50 dekarlık alanda 176 bin adet tüplü kışlık sebze fidelerinin dağıtımı yapılmaya başlandı. Kışlık sebzelerin katma değeri yüksek ve birçoğu ilimizde ilk defa üretilecek olan Bürüksel Lahanası, Alabaş, Brokoli ve Hindibar çeşitlerinden oluşuyor. Ayrıca Marul, Karnabahar, Lahana ve Kırmızı lahana çeşitlerinin de erkenci ve geççi fideleri ile değişik renklerde marul fidelerinin dağıtımı yapılmaya başlandı.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından dağıtımı yapılan kış sebze fidelerinin toprak numunelerinin analizleri Fethiye Ziraat odasınca ücretsiz olarak yapıldığı açıklandı. Fidelerin üreticileri ücretsiz verildiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, “Tahlile göre gübre ve kullanılacak olan zirai ilaç üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı” dedi.

Muğla Merkez, Yatağan ve Ula’da toplam 33 bayan çiftçiye verilen kışlık sebze fidelerinden 3 çeşit maruldan 36 bin adet, 2 çeşit brokoliden 30 bin adet. 2 çeşit karnabahardan 22 bin 500 adet, 2 çeşit lahanadan 37 bin 500 adet, Kırmızı lahanadan 22 bin 500 adet, Brüksel lahanasından 15 bin adet, 2 çeşit alabaştan 12 bin 500 adet dağıtıldı. Ayrıca 2 bin adet de Hindibar dağıtımı da yapıldı.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.