KISITLAMALAR BUNALTTI

Tüm dünyayı etkisi altına Coronavirüs salgını, Türkiye’de görülmeye başladığı günden bugüne birçok şeyi olumsuz etkiledi.  Salgınla mücadele kapsamında uygulanan tedbirler ve kısıtlamalar vatandaşları hem maddi...

 KISITLAMALAR BUNALTTI

Tüm dünyayı etkisi altına Coronavirüs salgını, Türkiye’de görülmeye başladığı günden bugüne birçok şeyi olumsuz etkiledi.  Salgınla mücadele kapsamında uygulanan tedbirler ve kısıtlamalar vatandaşları hem maddi hem de manevi bunalttı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde bazı vatandaşlar, “Şuan en büyük özlemimiz normal yaşantımız” şeklinde konuştu.

Emirhan Arslan

Tüm dünyayı etkisi altına Coronavirüs salgını, Türkiye’de görülmeye başladığı günden bugüne birçok şeyi olumsuz etkiledi. Tarımdan turizme, ekonomiden sağlığa kadar her sektörü olumsuz etkileyen Covid-19 salgını vatandaşları da bunalttı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Coronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalardan bunaldıklarını dile getiren vatandaşlar, aşı olmaya olumlu baktıklarını söyleyerek, normal yaşantılarını özlediklerini belirtti.

Öte yandan aşı olmakla beraber normal hayata dönmeyi umut ettiğini söyleyen 51 yaşındaki Aziz Şenol, “ Ben aşı oldum. Aşının bizim için bir çözüm yolu olacağını umut ediyorum. Milletimizin normal hayatına dönmesini istiyorum. Artık bizler de bu yasaklardan bunaldık. En büyük dileğim bir an önce her şeyin düzelip yasakların kalkması. Eski, normal, maskesiz, kısıtlamasız hayatımızı özledik” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK ÖZLEMİMİZ NORMAL YAŞANTIMIZ”

En büyük özlemin normal yaşantı olduğunu dile getiren Aynur Hanım (64) , “Aşılama sırası bize gelirse biz de aşı olacağız. Evde 90 yaşında bir hasta bakıyorum onun aşısı yapıldı ama yine de korkuyoruz bir şey olur diye. O yüzden sürekli maskemiz takılı dolaşıyoruz evde de. Aşının bize getirileri neler olur bilemiyorum çünkü daha sonuçlarını göremedik. Zamanla bunu göreceğiz. Şuan en büyük özlemimiz normal yaşantımız” dedi.

“AŞIDAN BAŞKA UMUT YOK”

“Bu şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz” diyen 68 yaşındaki Mehmet Darcan ise, “Aşıdan başka umut yok. Sıram gelince ben de aşı olacağım. Kısıtlamalardan sıkıldık ama şuan kaldırılmasını yanlış buluyorum. Şuan gelen verilerdeki vaka sayısı, vefat sayısı düşerse açılabilir ancak. Mevcut şartlarda açılırsa önüne geçilemez yine ve salgın yine artar daha ağır kısıtlamalar gelir. Bir süre daha önlemler ile yaşamamız gerekiyor ki sonra daha rahat bir hayata dönebilelim” dedi.

“KISITLAMALAR HEPİMİZİ BUNALTTI”

Hem maddi hem de manevi olarak çok yıprandıklarını söyleyen Nevzat Konyar (61), “Kısıtlamalar hepimizi bunalttı. Hem maddi hem de manevi anlamda bizleri çok yıprattı. Ben emekliyim ancak bunun yanında çalışmam da gerekiyor. Virüsten ötürü işlerim durakladı. Bunca yasakda hayatımı kısıtlayınca iyice bunaldım. Aşıyla beraber kısıtlamalarda bir değişiklik olacağına inanıyorum. Bu hepimiz için iyi olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.