Kısıtlamada Görevlilere İkram

Derneklerinin eş zamanlı olarak, bazı merkezlerde çorba, bazı yerlerde ise simit ve çay ikramında bulunduğunu söyleyen ve Kayı Boyu Derneği, Genel Merkezi’ nin Muğla Uç Beyi Erhan Sayın ve Başkan Vekili Zeynel Abidin Gezici,...

Kısıtlamada Görevlilere İkram

Derneklerinin eş zamanlı olarak, bazı merkezlerde çorba, bazı yerlerde ise simit ve çay ikramında bulunduğunu söyleyen ve Kayı Boyu Derneği, Genel Merkezi’ nin Muğla Uç Beyi Erhan Sayın ve Başkan Vekili Zeynel Abidin Gezici, bu hafta sonu, Menteşe İlçe Sınırları içinde, simit ve çay ikramında bulundu.

Tülay SÜKÜN

Salgınla başlayan tedbir önlemlerinin başında, hafta sonları için sokağa çıkma yasaklarının olması, Muğla’ da yapılanma sürecinde bulunan Kayı Boyu Derneği’ ni de harekete geçirdi.

Sokağa çıkma yasağına rağmen, hafta sonunda görevinin başında olup, toplumun güvenliğini ve huzuru sağlayan, kamusal hizmet yürüten ve temel ihtiyaç maddeleri sıkıntısı çekilmemesi için iş yerinin başında olan kişilere Türk Kültürü’ ne özgü ikramda bulunmak isteyen Kayı Boyu Derneği, dışarda görevli kişilere çay ve simit ikram etti.

Menteşe İlçe Kaymakamı Caner Yıldız’ dan daha önce aldıkları gerekli izin doğrultusunda, sabahın erken saatlerinde, Menteşe’ de, görevi başında olan polis, kolluk kuvvetleri ve belediye çalışanlarına bir teşekkür anlamında ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Uç Beyi Erhan Sayın, Türk Kültürü’ nün örf ve adetlerinin unutulmamasını amaç edindiklerini dile getirdi.

KAYMAKAM CANER YILDIZ’A TEŞEKKÜR

Muğla’ da yeni yapılanmakta oldukları için dernek isimlerinin ve amaçlarının pek bilinmediğini belirten Muğla Uç Beyi Sayın, Cumhuriyet Caddesi üzerinde kiraladıkları dernek merkezlerini 03 Mayıs Türkçülük Bayramı’ nda görkemli bir açılışla faaliyete geçireceklerini söyledi. Dayanışma ve ikram geleneğinin bir Türk Kültürü olduğunu, ilerleyen süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık tekrarlayacaklarını belirten Erhan Sayın, sosyal mesafeyi korudukları bu etkinlikte, Menteşe Sınırları içinde, kısıtlamada görevli olup, dışarda belli noktalarda çalışan personele tek tek ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Menteşe Pazar yerini de dolaştıklarını ve babası ile işe gelen bir kız çocuğunu da görüp ikramda bulunduklarını söyleyen Kayı Boyu Derneği’ nin Muğla Uç Beyi Erhan Sayın, Genel Merkezleri’ nin ise Eskişehir’ de çorba dağıtımı yaptığını açıkladı.

Menteşe İlçesi’ nde gerçekleştirdikleri bu hafta sonu etkinliğine, aynı zamanda Eskişehirli bir hemşerileri olan Menteşe İlçe Kaymakamı Caner Yıldız’ a verdiği destek nedeniyle şükranlarını sunan Erhan Yıldız, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü ve çalışanları ile Muğla Haber Gazetesi Yöneticileri ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ettiğini de iletmemizi istedi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.