Kısa film için can kurtardılar !

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ‘Sevgi En İyi İlaçtır’ temalı kısa filmi için gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı.Öykü ve fotoğraf kategorilerinden oluşan yarışma için ‘bilinmeyen...

Kısa film için can kurtardılar !

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ‘Sevgi En İyi İlaçtır’ temalı kısa filmi için gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı.

Öykü ve fotoğraf kategorilerinden oluşan yarışma için ‘bilinmeyen kahramanlar’ isimli kısa film çekimleri Milta marina’da düzenlenen tatbikat ile gerçekleştirildi. Muğla’nın çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen kısa film çekimleri için üniversite öğrencilerinden oluşan ekip Bodrum’a geldi. Muğla Sağlık İl Müdürlüğü’nün kamu spotu reklamı için yapılan yarışmaya katılacak olan ekip 112 Acil servis ekiplerinin zor şartları ve vakayla olan diyaloglarını, gerçekçi olarak yansıttı.

Yarışmaya katılacak olan kısa filimde Muğla’nın sevilen sanatçısı ve Türkiye’nin tanıdığı Gülnihal Demir ve Oğlu Yiğit Dören ile Türk televizyonlarının tanıdığı birçok isim gönüllü olarak rol aldı. Milta marinada gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği denizde balık avına çıkan baba ve oğlun başına gelen talihsiz bir olay canlandırılıyor. Aniden fenalaşan baba ilacını içemeden denize düşürüp fenalaşıyor. Daha sonra oğlu hemen telefona sarılıp 112 acil sağlık ekiplerini arayarak çağırıyor. Olay yerine gelen deniz ambulansında bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yapıp babayı karada bulunan ambulansa çıkardı ve hastaneye sevk etti.

Öte yandan kısa filmde112’nin önemine değinen ekip gerçeğini aratmayan tatbikat filmi ile ‘Sevgi En İyi İlaçtır’ temalı kısa film yarışmasına katılacak.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.