Kış Turizmine spor dopingi

Muğla genelinde yapılan 25 ten fazla spor tesislerinin bir çoğu tamamlanırken bir çoğuda bitme aşamasına geldi. Özellikle Merkezde yapılan Yüzme Havuzu ve Spor Salonu İlçelere yapılan salonlar ve Uzun süredir atıl vaziyette...

Kış Turizmine spor dopingi

Muğla genelinde yapılan 25 ten fazla spor tesislerinin bir çoğu tamamlanırken bir çoğuda bitme aşamasına geldi. Özellikle Merkezde yapılan Yüzme Havuzu ve Spor Salonu İlçelere yapılan salonlar ve Uzun süredir atıl vaziyette bulunan Futbol sahalarının modern kolaylık tesislere kavuşturulması ile  Muğla  Kış Turizminde adı geçen önemli illerin tahtına göz dikti.

Fethiye’de yapılan 2500 kişilik Spor Salonu, Seydikemer’de yapılan 500 Kişilik salon, ve hazırda var olan salonla, Fethiye bölgesi Ilıman iklimi ile özellikle Avrupa’daki önemli Basketbol ve Voleybol takımları için bir cazibe merkezi olmaya aday. Yine Marmaris ve Bodrum’da mevcut olan salonların yanı sıra yapımına başlanan 1000’er kişilik son derece modern ve içinde antrenman salonları da barındıran salonlarında bitmesi ile dünyanın gözde yaz turizmi cazibe merkezleri, kış aylarında da özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin kamp merkezi olmaya aday hale getirilecek.

Hedeflerinin Muğla gençliğinin spor yapması, Muğlalıların spor yapması olduğunu söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker; “Biz yapılan bu tesislerle Muğla’nın uzun yıllardır konuşulan önemli bir konusunda yani Alternatif turizme yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz.” dedi.

Muğla il merkezinde bulunan  ama uzun yıllardır atıl durumda olan ya da son derece kötü durumda hizmet veren binaların bulunduğu, futbol sahalarını da revize ederek, adeta baştan yaptıklarını belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Ortaköy’de 3 Düğerek’te 1, Merkezde 1 olmak üzere  5 saha ve son olarak Kötekliye yapılan Sentetik Yüzeyli Çim saha ile merkezde toplam 6 sahaya kavuşulduğunu söyledi.

Bu tesislerle bir çok sportif etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapmaya aday olduklarını belirten Bekir Çeker;  “Gelinen noktada adı Spor Turizmi ile anılan illere bir alternatif daha ortaya koyduğumuza inanıyorum.” dedi.

İl genelinde;1 Stadyum,8 Spor Salonu,5 Gençlik Merkezi,1 Yüzme Havuzu,3 Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası, 4 Futbol Sahası Soyunma Odası, 2 Tribün Yapımı gerçekleştirdiklerini yada çalışmalarının devam ettiğini belirten Çeker, şunları ekledi:

“2015-2016 sezonunda  Muğla genelinde yılda bölgesel-ulusal ve Uluslar arası 200 den fazla organizasyonda 50 binden fazla sporcu antrenör, idareci ve spor tutkunun ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz.”

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.