Kış dönemi ilaçlaması başladı

Muğla Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte sinek başta olmak üzere çevreye rahatsızlık veren diğer haşerelerle ilgili yaz dönemi çalışmalarını tamamlayarak kış dönemi çalışmalarına başladı.Konu hakkında açıklama...

Kış dönemi ilaçlaması başladı

Muğla Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte sinek başta olmak üzere çevreye rahatsızlık veren diğer haşerelerle ilgili yaz dönemi çalışmalarını tamamlayarak kış dönemi çalışmalarına başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, “Şehrimizde sinekle mücadele çalışmalarımız kapsamında; evsel atıklar her gün düzenli olarak belirli saatlerde, ambalaj atıkları ise YEKAP adı verdiğimiz Yeniden Kazanım Projesi kapsamında haftanın belirli günlerinde toplamaktayız. Ayrıca; Muğla’nın en büyük yatırımı olan Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisini de devreye alarak sinek kaynağı olan foseptiklerin devre dışı kalması sağlanmıştır.” dedi.

Çevre Mühendisi Erdem Şenel ayrıca “Kullanılmayan foseptiklerimizin kapakları sağlam düşüncesinin yeterli olmadığını foseptiklerin kum hafriyat vb malzemelerle kapatılmasının da sineklerin üremesini tam olarak engelleyeceğini” belirtti.

Sinek oluşmasını önlemeye yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Şenel şunları söyledi: “Çalışmalarımız; kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak yaz ve kış dönemi şeklinde yılın 12 ayı devam etmektedir. Kış dönemi mücadelemiz süresince; tüm depolar, sığınaklar, kömürlükler, kazan daireleri, boş ve harabe evler, ahırlar vb. tespit edilen olası üreme yerleri sürekli ayrıca şikayete bağlı olarak ilaçlanmaktadır. İnsan sağlığına zararlı olması, doğaya verdiği olumsuz kalıcı etki ile sineklerin zararsız doğal düşmanı olan kurbağa, kuş ve kelebeklerin de ölümüne neden olan sisleme (dumanlama) yöntemi ile açık alanlarda ilaçlama yapılmamaktadır, sadece dere altları ve yağmur giderleri gibi kapalı yerlerde yapılmaktadır.”

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.