Kirlilik su içirmiyor

Milas’taki Selimiye Çandır Çayına dökülen kanalizasyon atığı nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşayan vatandaşlar, civardaki kuyulardan su içemediklerini iddia etti.Milas’a bağlı Selimiye beldesi ve Çandır köyü arasından...

Kirlilik su içirmiyor

Milas’taki Selimiye Çandır Çayına dökülen kanalizasyon atığı nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşayan vatandaşlar, civardaki kuyulardan su içemediklerini iddia etti.

Milas’a bağlı Selimiye beldesi ve Çandır köyü arasından akarak Güllük Körfezi’ne dökülen çayda ciddi bir çevre kirliliği yaşanıyor. Etrafına yoğun bir şekilde katı atık dökülen çaya ayrıca Selimiye beldesinin kanalizasyon atık sularının da döküldüğü iddia ediliyor. Etrafından pis kokuların yükseldiği su havzasında yaşanan çevre kirliliği, civarda yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor.

Bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimini sağlayan vatandaşlar; “Yıllar önce bu çaydan kana kana su içerdik, kilo kilo balık tutardık. Şuan kirlilik ve pis koku nedeniyle çayın yanından geçemiyoruz” diyerek ekosistemi tümüyle tehdit eden kirliliğine biran önce müdahale edilmesini istiyorlar.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.