Kırgızlar Bodrum’daki tesisleri inceledi

Kırgızistan’da bulunan bankacı ve mühendislerden oluşan 17 kişilik ekip, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı içmesuyu ve atıksu arıtma tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Avrupa...

Kırgızlar Bodrum’daki tesisleri inceledi

Kırgızistan’da bulunan bankacı ve mühendislerden oluşan 17 kişilik ekip, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı içmesuyu ve atıksu arıtma tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yerel bankalar aracılığıyla konutların ve ticari işletmelerin enerji verimliliğini arttırmaya yönelik olarak başlattığı kredi ve hibe destek programı olan Kırgızistan Sürdürülebilir Enerji Finansman Programının (KyrSEFF) ilgili bankacıları ve mühendislerinin oluşturduğu 17 kişilik ekip, Muğla genelinde bulunan MUSKİ’ye bağlı tesisleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemeler kapsamında Bodrum’a gelen ekip, Proje Koordinatörü Janna Fortman öncülüğünde MUSKİ’ye bağlı tesisleri ziyaret ederek tesisler hakkında bilgi aldılar.

KyrSEFF programı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Janna Fortman,  “Kırgızistan’da bulunan KyrSEFF programı Türkiye’de Turseff ile aynı programı içermekte. KyrSEFF programı aile konut sahiplerinin yanı sıra özel sektöre ait ticari ve endüstriyel işletmeleri desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Bu programlarla yatırımcılara düşük faizli kredi ve hibe desteğinin yansıra ücretsiz teknik destek de sunmaktadır. Böylece yatırımcıların en verimli teknolojileri seçmesine destek olunmaktadır” dedi.

Muğla’da bulunan tesislerin Kırgızistan’daki oluşturmak istedikleri tesisler için örnek oluşturacağını söyleyen Fortman, “Biz burada incelediğimiz sistemleri Kırgızistan’daki ev ve otellere uygulamayı düşünüyoruz. Kırgızistan’ın turistik bölgesi olan Issyk-Kul Gölü bölgesi için oldukça uygun bir çözüm olarak ön plana çıkmaktadır. Bizde bu proje için yapabileceğimiz çalışmaları gelip yerinde inceledik. Ülkemizde de bu uygulamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.