Kırgız genç Marmaris’te kaybolan ailesini arıyor

Marmaris ilçesinde rehberlik yapan 28 yaşındaki Kırgızistanlı Aybek Orakboyva’nın 3 gün önce kaybolan eşi ve 1 yaşındaki kızından haber alınamıyor.Marmaris’te Rusça rehberlik yapan Aybek Orakbovya, 3 yıl önce Kırgızistan’da...

Kırgız genç Marmaris’te kaybolan ailesini arıyor

Marmaris ilçesinde rehberlik yapan 28 yaşındaki Kırgızistanlı Aybek Orakboyva’nın 3 gün önce kaybolan eşi ve 1 yaşındaki kızından haber alınamıyor.

Marmaris’te Rusça rehberlik yapan Aybek Orakbovya, 3 yıl önce Kırgızistan’da severek evlendiği eşi Ruhsora Orokbovya (23) ve 1 yıl önce dünyaya gelen kızı Sumaya ile Marmaris’te ev tutup yaşamaya başladı. Orakboyva, 3 gün önce arkadaşlarıyla denize giderek kızını ve eşini evde yalnız bıraktı. Geri döndüğünde ailesini evde bulamayan rehber, polise başvurdu. Konsolosluğu da giderek müracaat eden Kırgız rehber, Marmaris’te çaresizce ailesini bulmak için çırpınıyor.

Gözyaşları içinde eşi ve çocuğunun bulunması için her yere müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Aybek Orakbovya başına gelenleri şu sözlerle anlattı:

“Akşam işten eve geldim. Yemekten sonra biraz televizyon izleyip yattık. Sabah kalktığımda arkadaşlarım, 'Denize gidelim' dedi, ben de onlarla birlikte sahile indim, eşim evde kaldı. Eve geri geldiğimde eşim ve çocuğum yoktu. Çılgına döndüm. Aramızda hiçbir problem yoktu. Birbirimizi severek evlendik. Kızımı çok özledim. Yetkililere yalvarıyorum, bana yardım etsinler, ailemi bulsunlar. Polis 3 gündür her yerde arıyor ancak bir sonuç çıkmadı.”

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kırgız kadın ve 1 yaşındaki kızının bulunması için çalışma başlattı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.