''KİMSEYİ SANTRALLERE SOKMAYACAĞIZ''

İşçilerin Muğla’daki santrallerin ve kömür havzalarının özelleştirilmesine karşı direnişi sürüyor. Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, “ Santralleri kim alırsa alsın onları santrallere...

''KİMSEYİ SANTRALLERE SOKMAYACAĞIZ''

İşçilerin Muğla’daki santrallerin ve kömür havzalarının özelleştirilmesine karşı direnişi sürüyor. Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, “ Santralleri kim alırsa alsın onları santrallere sokmayacağız ve peşkeşe dur diyeceğiz.” Dedi.

Muğla’daki 3 termik santralinin ve kömür havzalarının özelleştirilmesine karşı işçiler, sendikalar ve yöre halkı tarafından başlatılan direniş aylardır sürüyor. Sendika başkanları ve bir grup işçi direnişlerini Ankara’da sürdürürken Yatağan’dan da destek veriliyor.

Ankara’da İÇTAŞ Firması önünde bir açıklama yapan Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, direnişin ihalelerin iptaline kadar süreceğini bildirdi. Girgin; “ AK Parti’nin yandaş firmalarına adeta hediye ediliyor. Buradan Tüm yurttaşlarımıza seslenmek istiyoruz, peşkeşin boyutunu anlatmak istiyoruz. Yeniköy, Kemerköy Santrallerimizin kurulum maliyeti, demirbaşları, sosyal tesisleri, arsaları Kemerköy Limanı dahil olmak üzere 2 Milyar 900 TL dolarındadır.

Ancak yapılan ihale ile sadece kurulum maliyetleri ve demirbaşları 2 Milyar 900 TL olan işyerimiz 2 Milyar 670 Milyon dolara ihale edilmiştir. Diğer değerleri yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Bu santral ve madenler kömür rezervi bitinceye kadar yaklaşık 12.5 Milyar dolar kar elde edecek, hazineye kaynak aktarılacaktı. Kısaca vazgeçtiğimiz değer 15 milyon dolardır. Bunun adı peşkeş değil de nedir? Bur dan sesleniyoruz bizim mücadelemizi görmek isteyenler bizim geçmiş mücadele tarihimize baksınlar.

Bu santralleri kim alırsa alçın onları Yatağan’a Yeniköy’e ve Kemerköy’e sokmayacağız. Bu peşkeşe dur diyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin.”dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.