“Kimsenin siyasi görüşüyle işimiz olmaz”

Fethiye Belediyesi personelleri akşam yemeğinde bir araya geldi. Tüm personellerin katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği Cazibe Merkezi’nde gerçekleşti. Türk Halk Personellerine seslenen Başkan Behçet Saatcı, “Hiç kimsenin...

“Kimsenin siyasi görüşüyle işimiz olmaz”

Fethiye Belediyesi personelleri akşam yemeğinde bir araya geldi. Tüm personellerin katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği Cazibe Merkezi’nde gerçekleşti. Türk Halk Personellerine seslenen Başkan Behçet Saatcı, “Hiç kimsenin dünüyle, siyasi görüşüyle, yaptıkları ve ettikleriyle işimiz olmaz. Bizim işimiz duruşladır, karakterledir, işinde gösterdiği performansladır” dedi.

Adem Kazan’ın türküleriyle güzel bir akşam geçiren Belediye personelleri sık sık piste çıkarak oyun oynadılar. Büyükşehir yasasıyla diğer beldelerden gelen personeller teker teker tanışırken yemek sohbet havasında geçti.

“Artık 900 kişilik bir aileyiz”

Belediye personellerine seslenen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, artık daha da büyük bir Fethiye Belediyesi ailesi olduğunu söyledi. Başkan Saatcı, “Fethiye bizim, mekan bizim, çalan bizim, dinleyen bizim. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın.  Önceden de söyledim, Fethiye’de ayaklarını yıkasam haklarını ödeyemeyeceğim 35 bin kişi var. Tabi arkadaşlar her şeyin en güzeline layıksınız. Aramıza yasa gereği yeni katılan arkadaşlarıma da Fethiye Belediyesi’nin büyük ailesine teşrif katmaları, bizim bir parçamız olmalarından dolayı da onlara da hoş geldiniz diyorum. 550 kişilik bir aileyken takriben 900 kişilik bir aileye dönüştük. Arkadaşlar bizde eski yeni, oranın buranın elamanı yok. Bizde işini iyi yapan görevini layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımız bizim baş tacımızdır. Hiç kimsenin dünüyle, siyasi görüşüyle yaptıkları ve ettikleriyle işimiz olmaz. Bizim işimiz duruşladır, karakterledir, işinde gösterdiği performansladır. Bu anlamda hiçbir arkadaşımın kafasında farklı bir düşünce olmasın” ifadelerini kullandı.

“Doğru, dürüst ve disiplinli olacağız”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bizim üç tane D’miz var. Bu üç tane D’yi hayat felsefesi olarak yerine getiren arkadaşım belediye çalışanı olması beni ilgilendirmiyor, hayatı boyunca rahat eder. Minnet duygusu olmadan bu kaldırımda yürümekten daha güzel bir şey yoktur. Paran olur, araban olur, evin olur ama birilerine argo tabirle gebeysen o hayat, hayat değildir. Hayat dimdik başlayıp dimdik bitirmektir. O yüzden birinci D, doğru olacağız arkadaşlar. Dosdoğru olacağız. Rüzgâr ne kadar sert eserse essin, güneş nereden doğarsa doğsun bizi etkilemeyecek. İkincisi dürüst olacağız. Dürüst olmak sade ve sadece işini dürüst yapmak değildir. Aile hayatıyla, özel hayatıyla, arkadaşlarıyla ilişkileriyle dürüst olacağız. Dürüstlük sadece rüşvet yememek ya da gelen vatandaşa güler yüz göstermenin dışında hayatta eyvallahsız yaşamak istiyorsanız, özelinize de dikkat edeceksiniz. Bu konudaki hassasiyetimizi arkadaşlar bilir. Üçüncüsü ise disiplin. Disiplinin olmadığı yerde başarı gelmez”

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.