Kimse Yok Mu’dan Suriye’ye yardım eli

Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şube Başkanı Sertan Acar, savaş mağduru olan Suriye'li vatandaşlara destek çağrısında bulundu.Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlara Kimse Yok Mu Derneği yardım...

Kimse Yok Mu’dan Suriye’ye yardım eli

Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şube Başkanı Sertan Acar, savaş mağduru olan Suriye'li vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlara Kimse Yok Mu Derneği yardım eli uzattı. 100 bin Suriye vatandaşına yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği toplamda 50 milyon TL'lik yardımda bulundu.

Millet olarak çok savaşlar atlattık diyen Muğla Şube Başkanı Sertan Acar, "Eğer Suriye'deki yardım isteyen vatandaşlara görmezlikten gelirsek tarihte büyük bir hata yapmış oluruz" dedi.

Şuana kadar Suriye'de 240 TIR yardım malzemesi dağıtıldığına işaret eden Sertan Acar, "Şuanda sadece çocuk mülteci sayısı  1 milyona ulaşmış durumda. Öncelikle Lübnan ve  Ürdün’de ilk insani yardımlarımızı yaptık. Daha sonra Gaziantep, Hatay, Nizip, Batman, Kilis, Kahramanmaraş'ta ülkemize sığınan kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmaya başladık. İlk olarak hijyen malzemeleri ve temel açlığı giderilecek malzemeler ulaştırdık. Daha sonra orada derneğimizin gönüllü doktorlarıyla birlikte şuan için her gün 150 mültecinin tedavisi gerçekleştiriliyor. Tıbbı yardımlarımızda ulaştırılırken 4 bin kişilik gezici aş evimizde orada yardımlarını sürdürüyor" diye konuştu.

Yardımların yetersiz kaldığını da belirten Acar, "1 Milyon çocuk düşündüğünüzde bu yardımların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Kimse Yok Mu Derneği son olarak "Sana İhtiyacım Var" adlı bir kampanya başlattı. Oradaki savaş mağduru insanlara el uzatmak için. Bizlerde Muğla olarak neler yapabilirize geldiğimiz zaman 5777'ye Suriye yazarak kısa mesaj atabilir 5 TL'lik yardımda bulunabiliriz. Bu 5 TL bir çok kişinin yarasına merhem olacaktır.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.