Kılınç: “Biz de bir doktoruz”

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren Kılınç Oto, Muğla halkına oto tamir alanında hizmet veriyor.  Baba mesleğini devam ettirdiğini söyleyen Muhittin Kılınç, “Biz de birer doktoruz,...

Kılınç: “Biz de bir doktoruz”

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren Kılınç Oto, Muğla halkına oto tamir alanında hizmet veriyor.  Baba mesleğini devam ettirdiğini söyleyen Muhittin Kılınç, “Biz de birer doktoruz, araç tamir ediyoruz” dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan küçük sanayi sitesinde oto tamir alanında Muğla’ya hizmet veren Kılınç Oto sahibi Muhittin Kılınç, çıraklığını babasının yanında yaptığını söyledi. Bakıldığında oto tamircilerinin de birer doktor olduğunu dile getiren Kılınç, “Biz de araçları iyileştiriyoruz” dedi.

Mesleğe gönül verdiğini söyleyen Muhittin Kılınç, “Lisede motor bölümü okudum. Liseden mezun olduktan sonra 2 sene Helvacıoğlu isimli firmada çalıştım fakat çıraklığım babamın yanında oldu diyebilirim. Babamın yanında yetiştim. 10 yıldır sektörün içerisindeyim. Belli bir çevremiz var, çevremizde de sağ olsunlar seviyorlar bizi. Babam aynı benim gibi sanayide yetişmiş. 12 yaşında başlamış mesleğe. Mesleğimi çok seviyorum. Zaten sevmeden yapsam bu kadar başarı elde etmezdim. Biz bu mesleğe gönül verdik. İlerleyen zamanlarda her bir adım ileri gidebilmek için, kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Eleman yetiştirmeye çalışıyoruz. Geçen sene 2 kişi yetiştirdik. Bu sene yanımızda bir çırağımız var. Aynı zamanda usta öğretici belgemiz olduğu için okullardan stajyer alıp eğitebiliyoruz. Pandemiden ötürü okullar kapalı olduğu için şu an stajyerimiz yok fakat açıldığında tekrar gelir” dedi.

“MESLEĞİN DEVAMI YOK”

Müşterilerini hiçbir zaman mağdur etmediklerini vurgulayan Kılınç, “Bu işin zorlukları da var elbet. Gece müşterimiz yolda kalıyor, arıyor. Mesleğimiz sonuçta gidiyorum. Müşterimizi hiçbir zaman mağdur etmeyiz. Sanayi için bir şeyler söyleyecek olursam, sanayimizin etrafının çevrilmesi ve güvenlik olması gerekli bence. Büyük sanayiler gibi. Belki böyle çalışmalar vardır, bilmiyorum. Nöbetçi tamirci olsa da çok iyi olur. Yeni sanayi de güzel projeler var diye duyduk. Fakat detaylı çok bir bilgimiz yok. Fakat her branşın ayrı olacağını duyduk. Tamirciler bir yerde, marangozlar bir yerde şeklinde. Burada mesela bu sorun oluyor. Arabaya boya atıyorum örneğin, rüzgârdan marangozun tozu araca yapışıyor. Böyle sıkıntılar var. Ne olursa olsun sanayi ortamı güzel. Mesleğimizin bulunduğumuz dönemden sonra devamı yok gibi. Çünkü yanımıza çırak geliyor, ‘oğlumun üstü yağ olmasın’, ‘çok geç çıkmasın’ diyor aileler. Aslında sistemi kurduktan sonra baktığınızda bizde bir doktoruz. Araç tamir ediyoruz. Arabaları iyileştiriyoruz. Bizde isteriz bir saatimiz olsun ama maalesef yok” dedi.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.