Kılçık 20 ay sonra bulundu

20 ay önce Milas’ta kaybolan ‘Kılçık’ isimli kedilerine sosyal paylaşım sitesi kanalıyla kavuşan aile, büyük bir sevinç yaşadı.

Yaz aylarında Bodrum’un Turgutreis Mahallesinde yaşayan 69 yaşındaki emekli öğretmen Belma Gürkan ile 74 yaşındaki eşi emekli asker Aykut Gürkan’ın besledikleri eğitimli Norveç Orman Tekiri cinsi ‘Kılçık’ isimli kedi kaybolduktan 20 ay sonra bulundu. 27 Eylül 2012’de Milas’tan arabayla geçerken cam otomatiğine basarak camdan kaçan Kılçık, aileyi büyük bir üzüntüye boğdu. Kedilerini kaybettikleri yerde defalarca Kılçık’ı arayan aile, hiçbir zaman pes etmedi. Milas’taki arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, daha sonra kedilerini hayvanseverlerin hayvan fotoğraflarını paylaştığı bir sayfada gezinirken Kılçık’a benzer bir kedi gördü. Buradan fotoğrafı paylaşan kişiyle iletişime geçen aile, Kılçık’ın Milas’ta biri tarafından sahiplenildiğini öğrendi. Kılçık’ı sokaktan bularak sahiplenen esnaf Abdullah Demir’in sahiplendiğini öğrenen aile, Milas’a gelerek 20 ay sonra kedilerine kavuştu. Kavuşma sırasında duygusal anlar yaşayan aile gözyaşlarına hakim olmadı.

Umre’de dua etti

6 yaşındaki Kılçık’ın hayatını kaybeden kızlarının emaneti olduğunu belirten Belma Gürkan, kaybolan kedileri için Umre’ye gittiğinde dua ettiğini, kedilerine yeniden kavuşmanın anlatılmaz bir sevinç olduğunu söyledi. Kedileri Kılçık’ın çok akıllı bir kedi olduğunu anlatan Gürkan, “Kılçık evde kapı ve diğer kapalı eşyaları açmasını biliyordu. Turgutreis’teki yazlığımızdan 2012’de dönerken arka camın otomatiğine basarak dışarıya atlamış. Hemen aramaya başladık ama maalesef bulamadık. Kılçık’ı ararken bize oradakiler ‘Burada kedi dolu, size birini verebiliriz’ diyorlardı. Biz ısrarla kedimizi aradık. Hep dualarımda oldu. Umre’ye gittiğimde bile ilk duam Kılçık’ın bulunması için oldu. Çok şükür ki Allah dualarımı kabul etti. Sevincimi tarif edemem” dedi.

“Bulmak için 5 kez Milas’a geldik”

Kılçık’ı bulmak için büyük bir çaba verdiklerini anlatan Aykut Gürkan, “Kılçık’la bağımız diğer kedilerimizden farklı. Onu kaybettikten sonra 5 kez, atladığı bölgeye gelerek aradım. Ama tüm çabalarımıza rağmen bulamadık. Kediler her ne kadar sahiplenilse ve rahat bir ortam da bulunsalar da bazen özgürlüklerine düşkün yanları ağır basabiliyor. O an da onlardan biri oldu diye düşünüyoruz. Haberi alır almaz hemen Milas’a hareket ettik. Kılçık’ı ilk olarak camekanın arkasında, kafesin içinde gördük. Bizi aradan o kadar süre geçmesine rağmen tanıdı. İlk gördüğümüzde çok sevindik. Abdullah Demir’in dikkati ve sosyal medya sayesinde Kılçık’ımıza kavuştuk. Nasıl teşekkür etsek az” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.