Kickboks’ta Muğla’ya Avrupa 3.lüğü

Ankara’da 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında yapılan Avrupa Kick-Boks Şampiyonası’nda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO öğrencisi Zehra Gülgen 52 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.Ülgen, geçen senenin dünya şampiyonu...

Kickboks’ta Muğla’ya Avrupa 3.lüğü

Ankara’da 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında yapılan Avrupa Kick-Boks Şampiyonası’nda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO öğrencisi Zehra Gülgen 52 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Ülgen, geçen senenin dünya şampiyonu Fransız Largilliere ile yarı finalde karşılaşırken, uzun süre önde götürdüğü maçta 1-1 berabere kaldı. Maçı yöneten Rus Hakemin inisiyatifini Fransız sporcundan kullanması nedeniyle genç sporcu, 2-1 yenik sayılarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Milas doğumlu olan BESYO öğrencisi Zehra Gülgen, Kick-Boks Muğla İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Ali Tekin ve Antrenörü Gülcan Tekin’le birlikte BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik’i makamında ziyaret ettiler. Adnan Çevik, üniversite olarak mücadele sporlarındaki başarılarına bir yenisini daha eklediklerini ifade ederek, “Öncelikle sporcu öğrencimizi ve ilgilenen öğretim elemanı arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversitemiz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sporcu öğrencileriyle ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya devam edecektir” dedi.

Bu yıl Türkiye Üniversitelerarası Muay-Thai Şampiyonası’nda elde edilen takım halinde şampiyonluğu da hatırlatan Çevik, daha sonra başarılı öğrenciye okul yönetimi adına çeşitli ödüller vererek, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın da başarılı öğrenciyi kabul ederek ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.

BESYO Öğrencisi Zehra Gülgen ise okulunun adının tüm dünyaya duyurmak için elinden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceğini söyledi. Okul Müdürü Çevik konuşmasının ardından genç sporcuyu başarılarından ötürü çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Kick-boks’da daha önce bir kez dünya üçüncüsü, iki kez Uluslararası birincilik, beş kez Türkiye Şampiyonluğu dereceleri yapan Zehra Gülgen aynı zamanda Muay-Thai dalında üç kez Türkiye ikinciliği, iki kez de Türkiye üçüncülüğü elde etmişti.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.