‘KG Medya’ açıldı

Gazeteci Kenan Gürbüz tarafından kurulan Muğla’nın yeni medya kuruluşu  ‘KG Medya’ Muğla Valisi Fatih Şahin ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından resmen açıldı. Muğla Belediyesi Katlı Otopark’ta bulunan...

‘KG Medya’ açıldı

Gazeteci Kenan Gürbüz tarafından kurulan Muğla’nın yeni medya kuruluşu  ‘KG Medya’ Muğla Valisi Fatih Şahin ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından resmen açıldı. Muğla Belediyesi Katlı Otopark’ta bulunan KG Medya hizmet binasında gerçekleşen açılış törenine Vali Şahin ve Belediye Başkanı Gürün’ün yanı sıra il genelinde görev yapan bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile Muğla’da görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcisi olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Fatih Şahin, “Arkadaşlarımızı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Umarım Muğla’nın tanıtımında başarılı çalışmalara imza atarlar. Şimdiden hayırlı olsun diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Muğla Valisi Fatih Şahin ve Belediye Başkanı Osman Gürün KG Medya’nın resmi açılışını gerçekleştirdi.

KG Medya kurucusu gazeteci Kenan Gürbüz, Vali Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün’e KG Medya’nın hedefleri ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Açılışta gazeteci Kenan Gürbüz tarafından çekilen Muğla fotoğrafları büyük ilgi gördü.

AA Muğla Büro Müdürlüğü görevinden kendi isteği ile emekli olduğunu ve bundan sonra Muğla’da yaşamaya karar verdiğini söyleyen KG Medya kurucusu Kenan Gürbüz, “Bu anlamda yaşadığım kente bir gazeteci olarak neler kazandırabilirim, ne tür çalışmalar yapabilirim diye uzun süren araştırmalarım oldu. Bu araştırmaların sonucunda Muğla’nın gerek yazılı gerekse görsel anlamda tanıtımının yanında danışmanlık hizmeti veren kurumsal bir yapının bulunmadığını tespit ettim. Ekip arkadaşlarımı belirleyerek kurumsal bir yapı üzerinde neler yapabileceğimizi günlerce tartıştık. Bu tartışmaların ve araştırmaların ışığında bünyesinde haftalık olarak yayınlanan renkli Muğla Gündem Gazetesi, il genelinde yayın yapan günlük, haftalık yerel gazeteler ve dergilere yazılı ve görsel anlamda haber desteği sağlayacak Muğla Ajans Haber ve ildeki yaşanan son dakika gelişmelerini internet ortamından görüntülü olarak kamuoyuna duyurabilecek Muğla Televizyon’unu bulunduran ‘KG Medya’ doğdu. Bizim hedefimiz mesleğimiz olan gazeteciliği daha iyi şartlar altında yapmaya devam etmektir. Hiçbir zaman kendimizi il genelinde bulunan yerel gazeteler ve diğer medya kuruluşlarından üstün görmüyoruz. Kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirmesi konusunda herkese eşit mesafede ve aynı çizgide bir yayın anlayışı ile kentte bu mesleği yapan gazeteci arkadaşlarımızla birlik içinde olmaya çalışacağız. Yeni hayatına başlayan ‘KG Medya’nın Muğla basınına büyük bir renklilik getireceğine inanıyorum” dedi.

Kurumsal bir yapıya sahip olan ‘KG Medya’ Genel Koordinatörü gazeteci Kadir Tamer ise, “KG Medya’yı sadece kurumsal bir yapı olarak görmemek gerekiyor. Çünkü bizim hedefimiz ‘KG Medya’yı genç gazetecilerin yetişeceği bir okul haline getirmektir. Şu anda bünyemizde başlattığımız çalışmalar çerçevesinde haber merkezinin yanı sıra, grafik tasarım, reklam servisi, görsel efektler birimlerinin yanında fotoğraf ve görüntü çekimlerin yapılabileceği bir stüdyomuz bulunuyor. Bu anlamda kurumuzda gerek staj yapabilecek gerekse basın sektörüne katılmak isteyen genç arkadaşlarımıza sadece haber takibi anlamında değil, grafik tasarım, reklamcılık, kamera çekimi ve görüntü montajı konularında eğitim alabilecekler” diye konuştu.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.