KESİNTİLERİN SEBEBİ SANTRALMIŞ

TES-İŞ ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanları, son günlerdeki elektrik kesintilerinin nedeninin Enerji Bakanı tarafından da açıklandığı gibi Yatağan Termik Santralının bir ünitesindeki revizyon çalışmasından kaynaklandığını...

KESİNTİLERİN SEBEBİ SANTRALMIŞ

TES-İŞ ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanları, son günlerdeki elektrik kesintilerinin nedeninin Enerji Bakanı tarafından da açıklandığı gibi Yatağan Termik Santralının bir ünitesindeki revizyon çalışmasından kaynaklandığını söylediler.

Son bir haftadır ülkenin değişik noktalarında devam eden elektrik kesintileri hakkında açıklama yapan Yatağan Maden-İş Sendika Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik, kesintilerin nedenini Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın açıkladığını söylediler. Sendika başkanları, Bakan Yıldız’ın açıklamasına göre kesintilerin nedeninin Yatağan Termik Santralindeki bir ünitede devam eden revizyon çalışmasından kaynaklandığını söylediler.

Enerji ve Maden işçileri sendika başkanları yaptıkları yaptıkları ortak basın açıklamasında, “Son günlerde meydana gelen elektrik kesintileri hakkında Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız açıklamasında, meydana gelen kesintilerin Yatağan'daki bir ünitenin revizyonda olmasından kaynaklandığını belirtmiştir.

Aslında enerji bakanı elimizdeki kamu santrallerinin ne kadar önemli olduğunu itiraf etmiştir. Elektrik üretiminin özel sektörün insafına terkedilmesi halinde özel tekellerin iktidarları kâr hırsıyla köşeye sıkıştırarak zam talebinde bulunmaları, kabul edilmediğinde de insanlarımızı karanlıkta bırakarak cezalandırmalarında bir sakınca görmeyecekleri ve iktidara taleplerini bu yolla yaptıracakları aşikârdır. Tıpkı 2006 Temmuz ayında 13 ilimizi karanlıkta bıraktıkları gibi. Dolayısıyla 76 milyon insanımızın alın terinin olduğu santral ve kömür ocaklarımızın gerek kamu denetiminde olması, gerekse ibretle izlemekte olduğumuz olası ihalelere konu olmaması elzemdir” dediler.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.