Kent Konseyi’nden Kocadon’a destek

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum’da yapılacak çalışmalarda desteklerinin tam olduğu ifade eden konsey üyeleri, çalışmalar hakkında...

Kent Konseyi’nden Kocadon’a destek

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum’da yapılacak çalışmalarda desteklerinin tam olduğu ifade eden konsey üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bodrum Kent Konseyi’nin yeni dönem başkanı Hamdi Topçuoğlu ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldi.  Hamdi Topçuoğlu, 2014 yerel seçimlerinin ardından başlayan yeni dönemde, Bodrum Belediyesi'nin yapacağı çalışmalara, Bodrum Kent Konseyi olarak fikir alışverişinde bulunarak destek olacaklarını belirtti. Topçuoğlu, ziyarette; kültür - sanat, ecrimisil ve Bodrum Kart çalışmalarından bahsetti.

Kocadon: Sorunları birlikte çözeceğiz

Yapılan ziyaretten dolayı Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine teşekkür eden Başkan Kocadon, “Bodrum Kart, benim çok önemsediğim bir proje. Bu projenin hayata geçirilmesi için en kısa zamanda çalışmalara başlamalıyız. Kültür ve sanat etkinlikleri için de bir komisyon kurularak gelen teklifleri bu işin uzmanları değerlendirecek. Artık Bodrum'u televole kültüründen kurtarmamız lazım. Dünya markası Bodrum'a yakışır sanat etkinlikleri yapılmalı. Güzel sergiler açalım, güzel konserler yapalım, Türkiye ve dünyada ses getirecek programların, festivallerin altına imza atalım. Diğer bir konu; ecrimisil için de, Bodrum Belediyesi olarak çalışmalara başladık. Milli Emlak ile görüşmelerimizi yapıyoruz. İlk etapta kafeteryalarımızla başlıyoruz ve sonra tüm sahillerdeki bu uygulamayı Bodrum Belediyesi olarak talep ediyoruz. Başka türlü bu konu, çözülemeyecek. Çünkü ecrimisil ödeyen siteler ya da esnaf, o alanı kiraladığını zannediyor ve kendisini oranın sahibi gibi hissediyor. Yıllardır çok çok yüksek paralar ödeyen siteler ve esnaf haklı, öbür yanda ise ‘kıyı kanunları gereği plajları kullanmak bizim hakkımız’ diyen vatandaşımız da haklı. Bu karışıklığın, yetki karmaşasının giderilmesi için Milli Emlak, bu çalışmayı, Bodrum'da başlatıyor. Bodrum Belediyesi olarak kafeteryalarımızın etrafını, kullandığımız alanları ölçtürmeye başladık. Kıyılarda da özellikle geniş halk plajı yapabileceğimiz alanlara da talibiz. Şirketimizin personeliyle, araç gereçleriyle düzenlemeleri yaparız ve vatandaşımız da gider rahat rahat denizine girer.  Olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Tüm bu konuları hep birlikte, beraberce çözmemiz daha kolay olacak. Onun için bu konularda fikirlerinizi belirttiğiniz için de sizlere teşekkür ederim.” dedi.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.