Kent Konseyi yönetimi belirlendi

Menteşe Kent Konseyi Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında toplandı. Toplantıda Divan Kurulu;  Özlem Şahin Güngör, Mustafa Tuncaelli ve Gülay Pehlivan Yıldız’dan oluşurken, yapılan seçimler sonucunda...

Kent Konseyi yönetimi belirlendi

Menteşe Kent Konseyi Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında toplandı. Toplantıda Divan Kurulu;  Özlem Şahin Güngör, Mustafa Tuncaelli ve Gülay Pehlivan Yıldız’dan oluşurken, yapılan seçimler sonucunda Kent Konseyi Başkanlığına Mustafa Turgut seçildi.

Menteşe Belediyesi Kent Konseyi’nin Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşen toplantısında açış konuşmalarını yapan Başkan Gümüş, “Kent konseyinin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için siyasi düşüncelerden arındırılmış bir yapı olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Başkan Gümüş, “ Kent Konseyi’nin bu ilk toplantısına hoş geldiniz diyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum.  Menteşe Belediyesi olarak Kent Konseyi Kurulması yönünde ilk adımı bugün sizlerle ile birlikte atıyoruz.  Bir kent yönetiminin asli unsurlar içerisinde kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin de yeri vardır. Biz de kent yönetiminde asli unsurları sağlamak, daha güçlü demokratik ortam yaratmak ve süreci çalıştırmak isteğiyle kent konseyinin oluşumunu uygun gördük. 5393 sayılı kanunun 76. Maddesinde ifade ettiği anlayış içerisinde oluşumunu, bugün sizlerle birlikte sağlayacağız. Kent konseyleri halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşünsel çözümlerin üretildiği, düşüncelerin yönetime aktarıldığı kentin dinamiklerini kapsayan demokratik platformlar olmalıdır. Geniş anlamda kentin hak ve hukukunun korunması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi unsurların sağlanması için kent konseyinin var olması gerektiğini düşünüyorum. Kent Konseyi bağımsız yapısıyla Belediyenin tahakkümü dışında belediyenin desteğiyle çalışacak. Ben kent konseyinin sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirilmesi için siyasi düşüncelerden arındırılmış bir yapı olması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda Kent Konseyi ilçemizde düşünsel anlamda fikir üreten kişilerin katılımıyla bugün oluşacaktır. Bu anlamda yeni kurulacak olan Kent Konseyi’ne görevinde başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanlığı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Mustafa Turgut Menteşe Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi. Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu.

Asil üyeler:Umut Şimşek-Ebru Soydaş Çakır-Sema Gençoğlu-Sadettin Özbek-Hasan Ali Baydur

Yedek Üyeler:Rüveyda Güner-Serpil Cingöz-Sibel Matur-Deniz Aydemir-Rabia Güner Demirci

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.