Kenan Evren’in Koruma Kulübesine saldırı

7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Muğla’nın Marmaris ilçesindeki villasının bulunduğu sokağın girişindeki boş polis kulübesinin camları kırılarak üzerine resimler çizildi.İlçeye bağlı Armutalan Mahallesi 239 sokak üzerinde...

Kenan Evren’in Koruma Kulübesine saldırı

7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Muğla’nın Marmaris ilçesindeki villasının bulunduğu sokağın girişindeki boş polis kulübesinin camları kırılarak üzerine resimler çizildi.

İlçeye bağlı Armutalan Mahallesi 239 sokak üzerinde bulunan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e ait villanın girişindeki boş polis kulübesi bugün kimliği belirsiz kişiler tarafından camları kırılarak üzerine sprey boyayla resimler çizildi. İsminin verilmesini istemeyen ve kameralara konuşmayan mahalle sakinleri, “Ölümü sonrası böyle bir girişimi açıkçası bekliyorduk. Dışarı çıktığımız da sokağın girişinde ki bazı duvarlara yazılar yazıldığını ve eski polis bekleme kulübesinin camlarının kırıldığını gördük, bezlerle sildik” ifadelerini kullandılar.

Komşuları ölümü ile ilgili konuştu

Kenan Evren’le yıllarca komşuluk eden Hamit Ağır, Kenan Evren hakkında sosyal medyadan paylaşılan olumsuz yorumlara tepki gösterdi. Ağır, “12 Eylün döneminde ben sokakta gezemiyordum, sağcısı, solcusu tehdit ediyordu beni. Kenan Evren’in yönetime gelmesi ile ülkemiz huzura kavuştu. Evren Paşa’nın Marmaris’e de katkıları olmuştur. Ancak okul ve sokaklardan ismi kaldırıldı. Üzgünüm, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Mahallenin bahçıvanı Mustafa İçözlü ise “Kenan Evren’in öldüğünü duyunca üzüldüm. Burada yaşadığı dönemde mahalledeki villaların bahçıvan işlerini yapıyordum. Her sabah erkenden yürüyüşe çıkar bahçeden geçerken “evlat kolay gelsin“ diye seslenirdi. Allah rahmet eylesin“ şeklinde konuştu.

21 yıl sonra Polis nöbeti kaldırılmıştı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in sağlık problemleri nedeniyle önce İzmir’e sonra Ankara’ya taşınması ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, boş villaların korunmaması için talepte bulunmuştu. Dönemin Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplanan güvenlik kurulu 25 Ekim 2011 tarihinde aldığı karar ile nöbetlerin kaldırılmasını istemiş ve kaldırılmıştı.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.