KENAN EVREN TABELASI İNDİRİLDİ

Fethiye Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Kenan Evren Caddesi’nin ismi ve tabelası kaldırılırken yerine Mustafa Karaören ismi verildi.Fethiye Belediye Meclisi'nin kararıyla ismi Mustafa Karaören Caddesi olarak değiştirilen...

KENAN EVREN TABELASI İNDİRİLDİ

Fethiye Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Kenan Evren Caddesi’nin ismi ve tabelası kaldırılırken yerine Mustafa Karaören ismi verildi.

Fethiye Belediye Meclisi'nin kararıyla ismi Mustafa Karaören Caddesi olarak değiştirilen Kenan Evren Caddesi'ndeki tabela belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Fethiye Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında Başkan Yardımcısı DP’li Nurkaya Gündoğdu başkanlığında toplanarak gündemindeki maddeleri görüşürken meclis üyelerinden Bağımsız üye Aytekin Aras’ın Kenan Evren Caddesi olarak geçen caddenin isminin kaldırılıp uygun bir ismin verilmesi talebini de görüşmüştü. Tuzla Mahallesi ile Adnan Menderes bulvarının kesiştiği noktada bulunan Kenan Evren Caddesi isminin yer aldığı tabela Fethiye Belediyesi Trafik Müdürlüğü tarafından indirilerek, yerine Mustafa Karaören Caddesi tabelası asıldı. Belediye Trafik Müdürü Fikret Kaynak ve Mustafa Karaören’in kızı Meral Karaören ve mahalle sakinlerinin de bulunduğu tabela değiştirilmesi sırasında bazı vatandaşlar darbe günlerinin artık hatırlanmayacağını söyledi

Tabela değiştirilmesini duygusal gözlerle izleyen Meral Karaören, "Daha önce aynı yerde 1993 yılında bu cadde de babamın ismi bulunmaktaydı. Ölüdeniz yolundaki Kenan Evren caddesi tabelası oradan kaldırılıp buraya verildi. Defalarca Belediye’ye başvurdum ancak bir türlü değiştirilmemişti. Bu dönemde değiştirilmesinden dolayı çok mutluyum. Karara imza atanlara teşekkür ediyorum dedi. Mahsun Altun isimli vatandaş artık darbeleri hatırlamayacağız iyi ki bu isim kaldırıldı" dedi.

Emir Kaya ve Atilla Kapaklı isimli vatandaşlarda, "Medeni toplumlarda darbe diye bir şey olmaz biz buradan geçerken hep darbeleri hatırlıyorduk.o günleri çeken kişiler olarak bu ismin kaldırılması bizleri mutlu etti" diye konuştular.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.