KEMÇİN’İN 3. DAVASI GÖRÜLDÜ

***Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili devam eden davada kaza günü olay yerinde bulunan 2 polis memuru ve 3...

KEMÇİN’İN 3. DAVASI GÖRÜLDÜ

***Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili devam eden davada kaza günü olay yerinde bulunan 2 polis memuru ve 3 acil servis ekibi personeli tanık olarak dinlendi.

*** Kemçin Ailesinin Avukatı Selahattin Avcı ve Serkan Avcı: “Mahkemede dinlenen tanıklar ve tutuklu sanığın dayısı olan Merkez Yeniköy Muhtarı Bayram Güner’in ifadelerinin Muğla Valiliği ve Kaymakamlığı nezdinde değerlendirilmesini bekliyoruz. Onlarda gerekli savcılık dosyasında bir inceleme yaparlarsa bu kişinin suçlu olduğunu, şuanda muhtarlık yapmaması gerektiğini kendileri de görecektir.”

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın üçüncüsü görüldü.

Muğla 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mestan Göksal, Düğerek Cezaevi’nden SEBGİS ile bağlandı.

Kaza günü olay yerine giden polis memurları ve 112 acil servis ekibi personelleri dinlendi.

“112’YE HABER VERMEMİŞLERDİ”

Olay gecesi denetleme görevi için seyir halindeyken 500-600 metre ileride yolun sağ tarafında 6 kişilik bir gurubun el feneri ile bir şey aradıklarını dile getiren tanık polis memuru T.K. , “Kadın oğlunun bisikletli bir çocuğa çarptığını söyledi. Çocuk çalılıkların arasında ayakları yukarı yani yola doğru yatıyordu. Yüzünde, göğsünde, kulak kısmında ve şakak kısmında kanama vardı. Altı boşluk olduğu için aşağıya inmem mümkün değildi. 112’ye haber vermediklerini söylediler. Olayın yarım saat önce olduğunu söylediler ve 112’ye haber vermemişlerdi. Niye haber vermedikleri içinde söylendim.” dedi.

“MOTOSİKLETLİ ŞAHIS TELEFONUNU BULMUŞ”

Olay gecesi başka bir alkollü bir sürücüyü polis memurlarına teslim ettiği esnada Motosikletli bir şahısın yol kenarında bir telefon bularak, Jandarma Özel Harekât memurlarına teslim ettiğini gördüğünü kaydeden polis memuru H.S. , telefonun ışığı yanıyordu. Yarısı kırık haldeydi. Getiren kişiye telefonu nerede, nasıl bulduğunu sorduğumda, ‘1 kilometre geride yolun kenarında flaşı yanıyordu, fark ettim’ dedi. Telefonu aldık ve motorlu şahıs gitti. Başka bir alkollü bir sürücü ile uğraşıyordum, kimlik soramadım.” dedi.

“3 KİŞİ EL ELE TUTUŞARAK İNEBİLDİK”

Acil Tıp Teknisyeni S.M.T.  ise,  “Saat 4 civarında haber merkezinden ihbar geldi. 3 dakikaya olay yerinde olduk. Olay yerinde sivil vatandaşlarda vardı. Ambulanstan inince bisiklet görünüyordu. Şahıs bisiklete yakındı. Bedeni görünüyordu. Biraz dik yamaçtı. 3 kişi sırt tahtası ve el ele tutunarak indik. Ben en üst taraftaydım.  Muayenesini A.Ş. arkadaşımız yaptı. Nabzının atmadığını söyledi. EKG cihazına bağlandı ve düz çizgi grafiğini ben çıkardım.” şeklinde konuştu.

“AĞIR BİR KAN KOKUSU VARDI”

Oğuzhan Kemçin’in muayenesini yapan sağlık personeli A.Ş. yanına ilk vardığında çok ağır bir kan kokusu aldığını belirterek, “Olay yerine istasyonumuz çok yakındı, 3 dakika içerisinde orada olduk. 3 kişi el ele tutuştuk ve yanına inen bendim. Nabız alamadım. Kafası çalılıkların arasındaydı. Kafasına tam bakamadım, delilleri yok etmemek adına. Göğüs kısmını açık kanma yoktu, yüzüne doğru kan sızıyordu. Darbeyi neresinden aldığını anlayamadık.” dedi.

“KISA SÜREDE OLUŞABİLECEK MORARMALAR DEĞİLDİ”

Ellerinin ve tırnaklarının morarmaya başladığını fark ettiğini dile getiren A.Ş. , “Kaza sonrasında olacak morluklar değildi. Üzerinden belirli bir süre geçtiği belliydi. Kısa sürede oluşabilecek morarmalar değildi.” diye konuştu.

Ambulans görevlisi S.A. ise , “Komite kontrol merkezinden haber gelir, gelmez hemen çıktık. Saat 4 civarıydı. Olay yerinde polis ekipleri dışında sivil vatandaşlarda vardı. Önce bir normal bir şekilde inmeye çalıştık ama dik ve altı boştu. El ele tutuştuk ve sırt tahtamızla indik. A.Ş. muayenesini yaptı ve nabzının atmadığını söyledi. EKG grafiğini aldık ve savcı beyin gelmesini bekledik.” şeklinde konuştu.

“MUHTAR BAYRAM GÜNER GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMELİ”

Duruşmanın ardından Oğuzhan Kemçin’in babası Özay Kemçin açıklamalarda bulunarak, “Otopsi raporunu bekliyoruz. O gece orada bulunan 112 acil servis personelleri ve polis memurları dinlendi. Davamız, mücadelemiz devam ediyor. 5 kişi için bulunduğumuz suç duyurularımız devam ediyor. Kamu görevini yerine getirmeyen tutuklu sanığın dayısı olan Merkez Yeniköy Muhtarı Bayram Güner’in görevden el çektirilmesi gerekiyor. Sayın Muğla Valimiz ve Menteşe Kaymakamımızın bu konuda duyarlı olacağını düşünüyoruz. Adalete güvenimiz tam.” ifadelerine yer verdi.

“MUHTAR BAYRAM GÜNER’İN İFADELERİNİN MUĞLA VALİLİĞİ VE KAYMAKAMLIĞI NEZDİNDE DEĞERLENDİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Kemçin ailesinin avukatı Selahattin Avcı ve Serkan Avcı ise, “Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tanıklarımızda bu celse dinlendi. İzmir’den beklediğimiz bir otopsi raporumuz var. Maalesef yavaş ilerliyor. Bu raporlar birlikte tekrardan İstanbul Adli Tıp Kurumu’na giderek, tekrardan rapor alınması gereken durumlar var. Bu durumların beklemesindeyiz. Amacımız bu raporların biran önce elimize ulaşması ve haklı ile haksızın en kısa sürede ortaya çıkması. Mahkemede dinlenen tanıklarla da tutuklu sanığın dayısı olan Merkez Yeniköy Muhtarı Bayram Güner’in ifadelerinin Muğla Valiliği ve Kaymakamlığı nezdinde değerlendirilmesini bekliyoruz. Onlarda gerekli savcılık dosyasında bir inceleme yaparlarsa bu kişinin suçlu olduğunu, şuanda muhtarlık yapmaması gerektiğini kendileri de görecektir. Vicdanen de dikkate almalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mahkemede sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek bir sonraki duruşma, 17 Kasım Çarşamba günü saat 10:00 ‘a ertelendi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.