Kelebekler Vadisi'ne inen patika yol kapatılamıyor

Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, İlçe Kaymakamlığının kararına rağmen kapatılamıyor.Kelebekler Vadisi'ne giden patika yolun kapatılmasını istemeyen...

Kelebekler Vadisi'ne inen patika yol kapatılamıyor

Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, İlçe Kaymakamlığının kararına rağmen kapatılamıyor.

Kelebekler Vadisi'ne giden patika yolun kapatılmasını istemeyen mahalle sakinleri, tapulu arazilerine engel konulmasına karşı çıkıyor. Özellikle turizm sezonunda sık sık kazaların yaşandığı bölgede, İlçe Kaymakamlığının aldığı karara rağmen hazine ve orman arazilerinin bulunmasının yanı sıra 1’inci derece doğal sit alanı olduğu gerekçesiyle restorasyon ve yol yapım çalışması yapılamıyor.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne inen patika yolun kullanılmaması gerektiğini söyledi. Patikada yaşanan kazalara dikkat çeken Çalık, Faralya Mahallesi'nin Hisar mevkiinden başlayan ve Kelebekler Vadisi'ne inen patika yolunda sık sık kazaların, ölüm ve ağır yaralanmaların yaşandığını belirtti. Yolu köylülerin zor şartlarda kullandığını ve alanın birinci derecede doğal sit alanı olduğu için restorasyon ve yol yapım projesinin de uygun görülmediğini kaydeden Çalık, "Patikaya bu yol ulaşım için tehlikelidir ve turizm için tavsiye edilmez. Levhalar koyulmasını istedik. Bu levhaları bir türlü koymadılar. Son olarak birkaç kişi ağır yaralandı. Bir öğretmen de düşerek hayatını kaybedince güvenlik açısından muhtarlığa ve belediyeye, yola levhaların koyulması ve fiziken engellenmesi yönünde yazı yazıldı" diye konuştu.

"Şu anda fiili bir kapatılma yok”

Çalık, yolu isteyenin kendi imkanlarıyla mahalle yolu olarak kullanabileceğini, ancak bu yolu hiçbir şekilde tavsiye etmediklerini vurguladı. Faralya Mahallesi'ndeki turizmcilerin yolun tehlikeli olduğuyla ilgili uyarıları müşterilerine iletmesini istediklerini ifade eden Kaymakam Çalık, "Çok tehlikeli bir yol ve ölümle bitiyor. Para mı önemli insan hayatı mı? Muhtarlığa ve belediyeye bu yolun kapatılması, levhaların konması, oradaki müşterilerin uyarılması, ölümle bitecek kadar tehlikeli bir yol olduğu belirtilmesi şeklinde yazı yazdık. Şu anda fiili bir kapatılma yok. Tehlikeli bir yol olduğu kullanılmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Son bir ay içerinde bir ölüm ve 3 yaralamalı kaza oldu. İnsan hayatı her şeyden daha önemli. Turistlerin güvenliği açısından tavsiye edilecek bir yol olmadığını ısrarla vurguluyoruz. Mutlaka levhaların koyulması gerekiyor" dedi.

"Yolu kapatma yetkimiz yok"

Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun ise, vadiye inan patika yolda özel mülkiyet, hazine arazisi, ormanlık alanların bulunduğunu ve kendi sorumluluklarında olmadığını söyledi. Patika yolla ilgili kaymakamlıktan yazı geldiğini ve yazıya cevap verdiklerini belirten Karaburun, şöyle konuştu: “Burayı hiçbir kurum sahiplenmediği için nasıl inileceğine dair bilgi tabelası yok. Bilgi veren bir görevli yok. İnsanlar buraya araçlarını bırakıp eşyalarını alıp parmak arası terliklerle vadiye inmeye çalışıyorlar. Biz zaten mahalle muhtarıyız. Burada birçok işletme var ve biz giriş kısmını kapatma yetkisine de sahip değiliz.”(İHA)

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.