Kelebekler Vadisi’ndeki Çadır Festivali’ne soruşturma

Dünyanın en güzel koylarından olan İngiliz The Times dergisi tarafından en güzel dördüncü doğal güzelliği olan vadi olarak belirtilen ve birinci derece doğal sit alanındaki Kelebekler Vadisinde çadır festivali başladı.Türkiye’nin...

Kelebekler Vadisi’ndeki Çadır Festivali’ne soruşturma

Dünyanın en güzel koylarından olan İngiliz The Times dergisi tarafından en güzel dördüncü doğal güzelliği olan vadi olarak belirtilen ve birinci derece doğal sit alanındaki Kelebekler Vadisinde çadır festivali başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından dört gün üç gece devam edecek çadır festivaline üniversiteli gençler katılırken kelebek çeşitleri ile ünlü vadide DJ’ler eşliğinde eğlence gerçekleştirildi. Ancak çadır festivalini yapan organizasyon şirketine daha önce Çevre İl Müdürlüğünce bir tebligatta bulunularak konserlerin ve festivalin yapılamayacağı bildirilmişti. Hayko Çepkin, Göksel ve Atiye gibi sanatçıların konserleri iptal edilirken çadır festivali devam edince çevre İl Müdürlüğü tarafından dün Fethiye Kaymakamlığına gönderilen bir yazı Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ilgililerince festival organizasyon yetkililerine tebliğ edildiği öğrenildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Kelebekler Vadisindeki Çadır Festivali konusunda yaptığı açıklamada Keşebekler Vadisi Birinci dere3ce doğal sit alanıdır. Doğal sit alanında izinsiz hiçbir işlem yapılamaz. Burada faaliyeti planlayanlar suç işlediler. Jandarma bunu8n gereğini yapacak ve suç duyurusunda bulunacaktır. Şuanda jandarma orada gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Gelip görmek isteyenlere gelme denilemez. Ama orada doğaya aykırı her hangi bir iş yapılırsa jandarma bunun tespitini yapıp suç duyurusunda bulunur. Çevre İl Müdürlüğünden Doğal Sit alanları ile ilgili uyarıcı yazı bize geldi. İl Çevre Müdürlüğü doğal sit alanını bozacak her hangi bir faaliyetin yapılmaması için uyardı. Bizde bu yazıyı Jandarma ve diğer ilgililere tebliğ ettik. orada konaklama yapılamayacaktır. Kanuna göre doğal sit alanlarını bozmak suçtur. Oradaki faaliyetler Cumhuriyet Savcılığına iletilecektir. Kelebekler Vadisi dünyada bir tane. Times Dergisinin Korunması gereken doğal varlıklarda 4.’üncü sırada yer almaktadır. Festivali gelsinler Fethiye Merkez’de Beşkaza Meydanında istedikleri gibi yapsınlar. Kelebekler vadisine herkes gelsin görsün istiyoruz ama orayı bozacak faaliyet kanunlara aykırı, bununda gereği yapılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.