Keçiler AKUT tarafından kurtarıldı

Kavaklıdere İlçesine bağlı Çamlıbel beldesinde kaybolan keçiler için AKUT ekibi seferber oldu.Fazıl Göl’e (52) ait dört keçi, üç gün önce kayboldu. Keçilerini bulamayan Göl, önce jandarma sonra Bodrum AKUT ekibinden yardım...

Keçiler AKUT tarafından kurtarıldı

Kavaklıdere İlçesine bağlı Çamlıbel beldesinde kaybolan keçiler için AKUT ekibi seferber oldu.

Fazıl Göl’e (52) ait dört keçi, üç gün önce kayboldu. Keçilerini bulamayan Göl, önce jandarma sonra Bodrum AKUT ekibinden yardım istedi. Beş kişilik AKUT ekibi Çamlıbel beldesine ulaştı. Çevrede geniş çaplı araştırma yapan AKUT ekipleri keçilerin kayalıklarda mahsur kaldığını gördü.AKUT, Jandarma ve köylüler keçilerin mahsur kaldığı bölgeye ulaşarak güvenlik hazırlıkları yapıldı. Yaklaşık 300 metrelik uçurumda üstten yaklaşık 45 metre aşağıda 3 gündür aç susuz bekleyen keçilerin yanına bir AKUT gönüllüsü indi. Yaklaşık bir buçuk saatlik çalışma sonrasında aşağıdan yukarıya doğru yönlendirilen keçilerin kurtarılması sağlandı.

Keçilerin sahibi Göl, üç gündür uyku uyumadığını belirterek "Keçilerimin birisinin bir, birisinin iki haftalık yavruları vardı. Yavrulardan biri üç gündür biberonla beslenmeyi kabul etmemişti. Çok üzülüyorduk. İçimiz sızlıyordu. AKUT’a çok teşekkür ederiz’’ dedi.

AKUT Bodrum ekibi lideri Sadettin Uslu ise “Bizim için her can önemlidir. Bu güne kadar birçok hayvan kurtardık, fakat bu sefer hem kayalıkta kalan keçiler hem de yavrulara yardımcı olduk’’ diye konuştu.

Olay yerine gelen Kavaklıdere Emniyet Müdürü Niyazi Demirkaya ve Jandarma Karakol Komutanı Mehmet Yücel, AKUT ekibine teşekkür etti.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.