Kazmaz: TFF istifa etmeli

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski yöneticisi Remzi Kazmaz, UEFA tarafından Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen kararla ilgili olarak TFF’nin istifasını istedi.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)...

Kazmaz: TFF istifa etmeli

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski yöneticisi Remzi Kazmaz, UEFA tarafından Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen kararla ilgili olarak TFF’nin istifasını istedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski yöneticisi Avukat Remzi Kazmaz Şike ile ilgili yaşanan sürecin başladığı günden bugüne kadar yanlış yönlendirildiğini savunarak, "UEFA’nın vermiş olduğu bu kararla, Türk futbollu zor dönemece girmek üzere. Bugün tahkim kuruluna bir baş vuru olacak. 10 gün içerisinde karar çıkacak. Çıkacak olan kararı, umarım Türk futbolu adına hayırlı olur. Benim kendi düşüncem en azından Beşiktaş’ın bu konu ile ilgili ceza almaması, Fenerbahçe’nin de bu konuyla ilgili olarak ceza alacak bir konumu olacak ise 2 yılla bu konunun kapanması en doğru karar olacaktır. Halen Mehmet Ali Aydınlar döneminden başlayan puan silme olayı ile ilgili yanlış yönetilen, yönlendirilen, Türk futbolunun gelmiş olduğu nokta üzücü bir olay. Keşke o dönemde puan silme olayı ile beraber bu olay kapatıla bilinseydi kol kırılır yel içerisinde kalırdı. Kendi içimizde bu işi düzelte bilirdik. Türk sporunda Edirne’den öteye gidemediğimiz ve bu konuyla ,ilgili bir başarımız olmadığı bugünlerde maalesef UEFA'nın vermiş olduğu bu kararla, Avrupa'da Türk futbolunun üzerine bir çizik atıldı. Şu anda kral çıplak, artık bu saatten sonra çöplerinizi halının altına süpürmekten vazgeçin. Durum ortada eğer bu kriz ve arkçı depremler Türkiye’nin üzerinde Türk futbolunun üzerine olumsuz etkiler yapacaksa, tedbirimizi bu krizden Türk futbolunun yararına neler çıkara biliriz, bunu düşünmek gerekir. UEFA sıfır toleransla dopinge ve şikeye karşı acımasız tutumuyla ve kendi kriterleri ile beraber, yapılması gerekeni yaptı. TFF bulup ceza veremediği bir kulüp şikenin sahaya yansımadığı anlayışı 58. maddede kulüplere ayrı kişilere ayrı ceza verilmesi siyasetin spor üzerinde bir gölge gibi dolaşmasına bir şeyler yapmalıyız. Bunun içinde öncelikle bu işlerin baş sorumlusu olan Türkiye Futbol Federasyonu derhal istifa etmelidir. Bu olayların en büyük sorumlusu TFF dir. Bazı kulüp başkanlarını kayırmak adına bazı kulüp başkanlarının ceza almaması adına bazı şeyleri saklayarak olayı buraya kadar getirdi. Artık yol bitti. Yanlış hesap UEFA dan döner” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.