“Kazık üstüne kazık”

Tüm Emekli-Sean’e bağlı Birleşik Emekliler Derneği Muğla İl Temsilcisi Necmettin Altuntaş, son zamları değerlendirirken, “Kazık üstüne kazık, birini hazmetmeden öbürü. Yazık üstüne yazık” diyerek ilginç bir yaklaşım...

“Kazık üstüne kazık”

Tüm Emekli-Sean’e bağlı Birleşik Emekliler Derneği Muğla İl Temsilcisi Necmettin Altuntaş, son zamları değerlendirirken, “Kazık üstüne kazık, birini hazmetmeden öbürü. Yazık üstüne yazık” diyerek ilginç bir yaklaşım gösterdi.

Peş peşe gelen zamlarla emeklilerin daha da zora düştüğünü vurgulayan Altuntaş, “Emekliler, Ocak 2012’de verilecek zamları  ancak Temmuz ayında alabilmişti. Zaten yılbaşında ve 4. Ayda yapılan zamlarla, verilecek  % 4+4 bitirilmiş, emekliler borç yemeye başlamıştı. Temmuz ayında aldığımız fark ve zam da açığı kapatmamıştı. Şimdi yapılan zamlarla emekli çıldırmak üzere.

Yılbaşından geçerli olmak üzere bütün vergilere % 10,26 zam yapılırken, şimdi her ürünün maliyetine etki eden ana maddelere bir zam daha yapılıyor. Ekmeğe, süte, peynire, ete, gıdaya zamların kapısı açılıyor. Küçük memur, emekli ve dar gelirli iyice sıkıştırılacak, ezilecek.

Yapılan bu zamlara gerekçe bütçe açık veriyormuş. Ama  bütçenin açık vermesinin sebebi emekliler değildir.   Dar gelirliye, emekliye, memura zorla tasarruf yaptıranlar, kendilerine gelince 200 milyon dolara bir uçak daha alıp, içini de 200 milyon dolara yeniden tefriş ettiriyorlar. Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde 300 Milyon liraya mal  olacak Başkanlık Sarayı yaptırabiliyor. Toplam 1 milyar liralık masraf. Tasarruf baştan başlar. Dar gelirli memur ve emekliyle bütçe tasarrufu yapılmaz.

Bu arada Sosyal Güvenlik açıklarının kapatılması için emeklilik yaşını yükseltmek, hastanelerde katkı paylarının artırılması gibi projeler de maliyenin hazırladığı yeni paketin içinde. Kazık üstüne kazık. Birini hazmetmeden öbürü. Yazık üstüne yazık, yazık.”şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.