KAZANCIOĞLU: “BİZİ, İMAM HATİPLİ VE DİPLOMASINDAN EMİN OLMADIĞIMIZ BİRİSİ YÖNETİYOR”

Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu ve Parti Meclis üyesi Süleyman Dinçberk, Muğla’da partililerle bir araya geldi. Haziran ayında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Muğla’ya geleceğini...

KAZANCIOĞLU: “BİZİ, İMAM HATİPLİ VE DİPLOMASINDAN EMİN OLMADIĞIMIZ BİRİSİ YÖNETİYOR”

Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu ve Parti Meclis üyesi Süleyman Dinçberk, Muğla’da partililerle bir araya geldi. Haziran ayında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Muğla’ya geleceğini söyleyen Kazancıoğlu, ekonomiyi değerlendirerek, “Bizi imam hatipli ve diplomasından emin olmadığımız birisi yönetiyor. İşimiz zor” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Haziran ayında bir dizi ziyaretler için Muğla’ya gelecek. Programının organizasyonunu yapmak için Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu ve Parti Meclis üyesi Süleyman Dinçberk, Muğla’da partililerle bir araya geldi.

Mehmet Kazancıoğlu, Cumhurbaşkanı adayını üyeler bazında belirleyeceklerini belirterek, bir ittifakın söz konusu olmadığını dile getirdi.

“BİZİM CHP’NİN PRENSİPLERİYLE HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOK, YÖNETENLERLE VAR”

“Memleket Partisi olarak umudumuz çok” diyen Kazancıoğlu, “Ben Memleket Partisi’nin çıkışını çok önemsiyorum. Maalesef bende 25 senelik CHP’liyim. Biz, deli değiliz CHP’den ayrılmak için. Bizim CHP’nin prensipleriyle hiçbir problemimiz yoktur. Yönetenlerle problemimiz var. Biz buradayız ve herkten de oy bekliyoruz. Alacağımızı da düşünüyoruz Umudumuz çok. Biz, yanlışa karşı bir seçeneğiz. Atatürkçü bir partiyiz. Adalet lazım, hukuk lazım, aş lazım” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kazancıoğlu, iktidarı eleştirerek, ekonomiyi değerlendirdi.

İktidarın çok fazla borcu olduğunu söyleyen Kazancıoğlu, “Güven olmayan yerde ekonomi el değiştirmez. Güven yok, adalet yok, ekonomi yok. Yurt dışında bize gülüyorlar. İktidar gitmeden bu ekonomi düzelmez. Bizim en büyük talihsizliğimiz dış politika da kötü yönetiliyor. Bizi imam hatipli ve diplomasından emin olmadığımız birisi yönetiyor. İşimiz zor” diye konuştu.

“BİR CEPTEN DİĞER CEBE ALIYORLAR”

İktidarın sürdürülebilir iş yapmadığını söyleyen Kazancıoğlu, “Sürekli borç yaparak olmaz. Bir borç yaptığınız da nasıl ödersiniz. Para biriktirirsiniz. Ama bunlar, ondan aldı ötekine verdi, bundan aldı başkasına verdi. Ee şimdi, paraları öde diyorlar. 128 milyar dolar uçtu gitti. Yapısal sorun var. Girdilerin yüzde 70’i yurt dışından geliyor. Bu yüzden dolarda en ufak bir oynama her şeyi etkiliyor. Doların idaresi sende değil ki, Türk Lirası ver. Herkesin bir planı var. Herkesi ters köşeye yatırıyor. Senin işin milleti ters köşeye yatırmak değil ki, milletin üretimine katkı sağlamak. Kendi şirketlerine göre yönetmelik yapıyorlar, istemedikleri dışarı. Bir cepten diğer cebe alıyorlar. Sürdürülebilir iş yapmıyorlar. Fabrikadır sürdürülebilir iş, tarımdır. Lüks yaşam zaten hat safa. Böyle ekonomi yürümez” diye konuştu.

“İKTİDAR GİDERSE DÜZELİR”

Resmen Suriye’ye göz dikmiş durumda. Senin orada çatıştığın adamlar Rusya ve Amerika. Bizim böyle bir gücümüz var mı? Örnek verecek olursak, ben sizi bilinmeyen bir işe sürüklesem kabul eder misiniz? Etmezsiniz. Haddinden daha büyük bir şeye zıplamak istiyorsan bunun için bilgi, para, enerji sahibi olman lazım. Zamanı gelmeden atlarsan düşersin, kafan kırılır. Suriye’ye takmış kafayı. Dünyada tek başına değilsin. Kredi almaktan bağlısın, mal satmaktan bağlısın, silah almaktan bağlısın turistin gelmesinden bağlısın. Uzayda tek başına duran bir cisim değiliz ki. Başkalarıyla dans etmesini bilmen lazım. Bu iktidar giderse bunlar düzelir ama gitmezse buranın toplanma ihtimali yok” diye konuştu.

ZİRAAT ODASINA ZİYARET

Açıklamaların ardından Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu ve Parti Meclis üyesi Süleyman Dinçberk ve Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, Menteşe Ziraat Odasını ziyaret ederek, gıda egemenliği için 100 maddelik çözüm önerilerini paylaştı.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.