Kazan Göleti’nde kötü sürpriz

Yatağan'a bağlı 7 köy ve beldenin su ihtiyacını karşılayan Kazan Göleti'nin 2013 yılı sulama programına ana su borularında meydana gelen hasar nedeniyle başlanamadı. Edinilen bilgilere göre, sorunun kaynağı ağır tonajlı...

Kazan Göleti’nde kötü sürpriz

Yatağan'a bağlı 7 köy ve beldenin su ihtiyacını karşılayan Kazan Göleti'nin 2013 yılı sulama programına ana su borularında meydana gelen hasar nedeniyle başlanamadı. Edinilen bilgilere göre, sorunun kaynağı ağır tonajlı kamyonların kullanımı yasak olan yolu kullanması ve çevredeki arazi sahiplerinin DSİ'ye ait yaklaşık 3 metrelik alanı işgal etmesi.

Yatağan'a bağlı Bozüyük ve Bozarmut beldelerinin yanı sıra Gökpınar, Bahçeyaka, Akgedik, Karakuyu ve Alaşar gibi köylerin su ihtiyacını karşılayan Kazan Göleti'nde 2013 yılı sulama programına ana hatta meydana gelen hasar nedeniyle başlanamadı.

Konu hakkında bilgi veren Kazan Göleti Sulama Birliği Başkanı Asım Demirel sorunun kaynağını; “Çok geniş bir alanın su ihtiyacını karşılayan Kazan Göleti'nde 2013 yılı sulama programına tespit edilen hasar nedeniyle başlayamadık. Ana borular üzerinde önemli ölçüde hasar tespit edilmesinin ardından yaptığımız incelemelerde, söz konusu boruların ağır tonajlı kamyonların yolu kullanımı nedeniyle patladığı anlaşıldığı gibi pek çok arazi sahibinin su borularının geçtiği DSİ'ye ait alanı işgal ettiğini gördük. Konu DSİ yetkililerine bildirildi ve savcılığa da suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan incelemelerin ardından jandarma tarafından çevre sakinlerinin ifadesi de alındı. Sorunun bir an evvel çözüleceğini ümit ediyoruz. Ayrıca söz konusu araziler üzerinde sorunu gidermek amacıyla yaptığımız çalışmalar da devam ediyor. Amacımız sorunu birkaç gün içinde çözerek üyelerimizin mağduriyetini kısa süre içinde gidermek. Su ihtiyacının yoğun bir şekilde yaşandığı dönemde bu gibi aksiliklerle karşılaşmak üzücü. Gerekli önlemlerin alınacağını umut ediyoruz” ifadeleriyle açıklarken, Kazan Göleti'nde yaşanan su sıkıntısının da kısa süre içinde giderileceğini belirterek; “Ayrıca Kazan Göleti'ne Alaşar Çayı suyundan takviye yapılması amacıyla yapılan ihalenin iş teslimi yapıldı ve işin teslimi için öngörülen 280 günlük süre başladı. İlgili firma yetkilileri gölet üzerinde ön çalışmalarını da geçtiğimiz günlerde tamamladı. Yapılan çizimlerin ardından önümüzdeki günlerde iş makineleri bölgeye gelecek ve çalışmalar başlayacak. Çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.