Kazak Büyükelçi’den Gürün’e ziyaret

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı...

Kazak Büyükelçi’den Gürün’e ziyaret

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaretinde yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti ve Başkan Gürün’ü Kazakistan’a davet etti. Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev; “Muğla, tarihi, kültürel, turizm, ticari anlamda çok önemli bir il. Kazak yatırımcılar Muğla’da, Türk yatırımcılar da Kazakistan’da yatırım yapıyorlar. Kazakistan ile Muğla arasındaki işbirliğini, ilişkileri arttırmamız lazım. Sizlerle birlikte bir yol haritası belirleyip desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca sizi Kazakistan’a davet ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’e ziyaretleri için teşekkür etti. Başkan Gürün; “ Kazakistan ve Muğla arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğine gidilmesi anlamında ortak alanları belirleyerek Büyükşehir olarak destek sağlarız. Muğla’dan Kazakistan’a akademisyen ve öğrenci olarak gidenlerin oluşturduğu kültürel ilişkilerin yanında ticaret odaları işbirliği ile Muğla’dan mermer, narenciye, zeytin ve zeytin yağı gibi ekonomik ürünler ile Kazakistan pazarına girilebilir. Büyükelçimize ziyareti ve nazik daveti için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.