Kaza geliyorum demez, gelir !

Yepyeni bir günün başlangıcından itibaren gün içerisinde yaşanabilecek menfi olaylara karşı, kaç kişimiz önlem ve tedbirleri bir yana bırakıp, bir şey olmaz düşüncesiyle tüm iyi niyet ve duygularımızı iş başına geçirip, işi oluruna bıraktığımız zamanlarda farkında olmadan doğabilecek  husumetleri davetiye çıkardığımızı, çok güzel başlayan günün aynı güzellikte bitmediğinde anlayabiliyoruz.

Böylesi iyi geçen günün bitiminde yaşanan talihsiz küçük bir kazanın ardından üst üste gelen aksilikler nedeniyle, muhtaç olduğumdan eksik olmadığını Devlet Hastanesinde en son MR. na dahil olduğum neticede bel fıtığı teşhisi kondu en kötüsü de bu oldu. Beterin beteri var dedikleri bu olsa gerek, sol ayak sırça parmağım çatlak, sargıda sağ elim yarım kırık alçıda iken belden gelen sol ayağımın ağrısı da cabası.  Kalem elde masaya yaslanıp yazı yazamadığım günleri hatırlamak bile istemiyorum. Geçicide olsa günlük ihtiyaçlarımı tek başıma göremez hale gelmiş biri olarak ömür boyu engelli vatandaşları düşünmemek elde değil.

Toplu taşıma araçların bazılarında herkesin görebileceği yerlerde hastalara, yaşlılara vs. yer verilmesine dair uyarıcı yazıları görmek mümkün.

Ne yazıktır ki geleceğimiz olan gençler sırt çantaları ile koştururcasına bir hışımla binip sağa sola çarparak ilk buldukları boş koltuğa pat diye kendilerini atıp ceplerinde çıkardıkları son model telefonları kulaklıklarını da takarak adeta olurda otobüse yaşlı, hasta vs. kişiler binerde yer verme durumunda kalırım düşüncesiyle olsa gerek kafalarını camdan dışarı çevirip, yolculuk bitimine kadar bir daha önüne nede sağa sola bakmadıklarına şahit oldum.

Geleceğimiz olan bu gençlerden hepimiz sorumluyuz. Anneler, babalar, velileri öğretmenler ve herkes; Bana ne dediğimiz zaman geleceğe boş bir toplum hazırlamış oluruz, farkında bile değiliz, iş işten geçmeden kuş yuvadan uçmadan herkes üstüne düşeni yapmalı.

Kaç kişimiz gün içerisinde karşılaştığımız bir engelliye nasıl yardımda bulana bileceğimizi soruyoruz, zannetmiyorum düşünmüyoruzdur bile, belki engelliyi anlamak için engelli olmaya gerek olmadığı zaman.

Varken bilemediğimiz sağlığın kıymetini kaybedince anlıyoruz.

Unutmayalım her sağlıklı birey engelli adayı olduğunu sağlıklı günler dileklerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.