Kaza geçirdi, yürüyemedi, Fethiye Evi sahip çıktı

3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası omuriliği zedelenen ve bu yüzden yürüyemeyen 19 yaşındaki Hakan Sınır’a Fethiye Evi Gönüllüleri sahip çıktı. Kaza sonrasında kötü bir dönem geçirdiğini söyleyen Hakan Sınır,...

Kaza geçirdi, yürüyemedi, Fethiye Evi sahip çıktı

3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası omuriliği zedelenen ve bu yüzden yürüyemeyen 19 yaşındaki Hakan Sınır’a Fethiye Evi Gönüllüleri sahip çıktı. Kaza sonrasında kötü bir dönem geçirdiğini söyleyen Hakan Sınır, önceden manüel tekerlekli sandalyesi olduğunu ancak arkadaşları ile gezerken ve eskiden okula giderken çok sıkıntı çektiğini belirti. Genç yaşta yaşadıklarıyla filmlere konu olacak bir hayatı olan Hakan’a Fethiye Evi Gönüllüleri sahip çıktı, Hakan’ın akülü araç olarak yaşamının kolaylaşmasını sağladılar.

Engellilere ve eğitime verdikleri destekler ile bilinen Fethiye Evi Gönüllüleri, son akülü aracı 19 yaşındaki Hakan Sınır’a verdi. Yardımseverler ile arada bağ olan Fethiye Evi Gönüllüleri’nin son verdiği araç büyük anlam taşıyor. 16 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrasında doktorlar tarafından omurilik zedelenmesi teşhisi konulan Hakan, 3 yıldan bu yana manüel tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyor. Arkadaşlarıyla gezerken ve okula giderken kendi gücüyle ilerleyen Hakan, büyük zorluklar çekiyordu. Fethiye Evi’nin engellilere verdiği desteği duyan Hakan yaptığı müracaat kısa sürede sonuçlandı. Fethiye Evi tarafından alınan akülü araç Hakan’a teslim edildi.

Akülü araç teslimi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı, “Bu arabaların sayısının bu kadar çok olmasının nedeni bence güven ortamının oluşmasıdır. Bu aracımızı TEMA Vakfı Başkanı Oktay Tirli aracılığıyla verdik. Sandalyeyi veren Raif Gürkan Beyefendi önemli bir işi olduğu için bugün burada olamadı. Hakan’ı bizler daha önceden tanıyoruz. Ona bundan daha az fonksiyonlu bir araç vermiştik. Bugün ise daha çok fonksiyonlu bir araba veriyoruz. Çok mutluyuz. Hakan için çok mutluyuz. İnşallah güle güle kullansın” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.