Kaytan’dan, HABER’e kutlama

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Muğla Haber Gazetesine bir mesaj göndererek , Haber Gazetesinin 4. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Kaytan, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Özgür basın,...

Kaytan’dan, HABER’e kutlama

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Muğla Haber Gazetesine bir mesaj göndererek , Haber Gazetesinin 4. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Kaytan, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Özgür basın, demokrasilerin olmazsa olmazı ve vazgeçilmezidir. Basın, halkın haber alma özgürlüğü için büyük bir özveri ve zorluklar içinde bu görevini yerine getirmekte, zaman zaman da basın mensupları yazıları ve yaptıkları haberlerden dolayı yaşamlarını yitirmekte, cezaevlerine konulmaktadır.

Özgür basının olmadığı ülkelerde tam demokrasiden, hukuktan söz edilemez. Basının bu doğrultudaki görev ve önemi geçtiğimiz 15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerimizi içine sızın bir grup terör örgütü üyesi tarafından gerçekleştirilen kanlı kalkışmanın önlenmesinde bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Basının halkın haber alma özgürlüğü yanında kamu hassasiyetini gözeten, toplumu aydınlatan bir misyonu da vardır. Yaygının basının yanında, yerel basınımız da çok daha zor şartlar altında bu görevini yerine getirmeye çalışmaktadır.

Özgür basın; haberde tarafsızlık yorumda hür ilkesi doğrultusunda görevini yerine getirmelidir.

13 Ağustos 2013 tarihinde birkaç basın emekçisi arkadaşımız tarafından kurularak yayın hayatına başlayan Muğla Haber Gazetesi de doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile bugüne kadar yayın hayatını sürdürmüştür.

Muğla Haber Gazetesinin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi en içten dileklerimle kutlarken, sahiplerinden, dağıtım görevlisi arkadaşlarıma kadar hepsinin kuruluş yıldönümünü kutlar, aynı ilkeli ve tarafsız yayıncılık çizgisinde daha nice yıllar dilerim.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.