Kayra Sezgin Balkan İkincisi

Bodrum’un altın kızı Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu Milli Kareteci Kayra Sezgin, Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde 29-31 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.14...

Kayra Sezgin Balkan İkincisi

Bodrum’un altın kızı Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu Milli Kareteci Kayra Sezgin, Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde 29-31 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

14 ülkeden 1352 sporcunun katıldığı şampiyonada Türk Milli Takımı 25 altın, 22 gümüş ve 20 bronz madalya kazanarak şampiyonanın en başarılı ülkesi oldu. Balkan Şampiyonası’nda elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan “Kazandığımız 67 madalya Türk karatesinin geleceği adına bize umut veriyor. Şampiyonada ikincilik elde eden Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu Kayra Sezgin’i ve Bodrum’dan birçok sporcuyu milli takıma kazandıran milli takım antrenörlerinden Fatih Uzunlulu’yu tebrik ediyor, Milli Takımımıza yeni sporcular kazandırması konusunda başarılar diliyorum” dedi.

Balkan Şampiyonası’nda ikinci olan Bodrumlu Kayra Sezgin, tüm yaşıtlarına istedikleri takdirde hem okul hayatlarında hem de spor yaşantılarında aynı anda başarılı olabileceklerini göstermek için gayret ettiğini belirterek şunları söyledi: Önemli olan disiplinli bir şekilde çalışmak. Daha henüz spor hayatımın başındayım, hedefim Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunu kazanmak. Bana her zaman destek olan okuluma, aileme ve antrenörüme çok teşekkür ediyorum.

Kayra Sezgin’in antrenörlüğünü yapan hem de Karate Milli Takımı’nda antrenörü olan Fatih Uzunlulu Bodrum’dan milli sporcular çıkarmanın, onların başarılarıyla gurur duymanın kendisi için paha biçilmez bir şey olduğunu belirterek “Bu yıl Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu sporcular için çok verimli geçiyor. Karate Milli Takımı’na dört sporcu kazandırdık. Bodrum’a yeni değerler kazandırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Sokaklardan ne kadar çok çocuğu spora çekebilir ve onlara spor alışkanlığı kazandırabilirsek ne mutlu bizlere. Çocuklarımızı topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Özellikle de karate sporu ile uğraşan çocuklara bakıldığında, aldıkları ‘karate do’ disiplini ve terbiyesi hemen fark edilmektedir. Sporcularımıza desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Dr. Mehmet Gödekmerdan’a, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a, Kulüp Başkanımız Sayın Rıza Karakaya’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.