Kaymakam, yönetmen koltuğunda “motor” dedi

Daha önce birçok dizi ve filme ev sahipliği yapan Muğla, şimdi de Mandırana filmiyle gündeme gelecek. Menteşe’ye bağlı Kozağaç Mahallesi’nde çekimleri süren “Mandırana” filminin oyuncu ve kamera arkasını oluşturan teknik...

Kaymakam, yönetmen koltuğunda “motor” dedi

Daha önce birçok dizi ve filme ev sahipliği yapan Muğla, şimdi de Mandırana filmiyle gündeme gelecek. Menteşe’ye bağlı Kozağaç Mahallesi’nde çekimleri süren “Mandırana” filminin oyuncu ve kamera arkasını oluşturan teknik ekipte görev alan birçok isim Muğlalı olmalarıyla öne çıkıyor. Film setini ziyaret eden Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın yönetmen koltuğuna oturarak, çekim startı verdiği ziyarette keyifli anlar yaşandı.

Sinem Karakaya

Sinema ve dizi sektöründeki yapımcı ve yönetmenlerin ilgi odağında olan Muğla, Mandıraana isimli yeni bir sinema filmine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yönetmenliğini Muğlalı İlhan İnce, yapımcılığını Selahattin İnce, Genel Yayın Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın yaptığı ve senaryosu Zafer Kaya’ya ait olan filmin çekimleri Menteşe’ye bağlı Kozağaç Mahallesi’nde yapılıyor.  “Mandırana”nın pandemiden sonra izleyicisiyle buluşması planlanıyor.

15 Eylül’de çekimlerine start verilen Ege komedisi Mandırana film setini Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü İsa Sarı, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ziyaret etti.

Konukları Kozağaç Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş karşıladı. Film hakkında senaryo yazarı Zafer Kaya’dan bilgi alan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, daha sonra film ekibinin isteği üzerine yönetmen koltuğuna oturarak, filmdeki bir sahneyi başlatmak üzere “motor” dedi.

“MUĞLALILARIN BİR FİLM YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK”

Film hakkında gazetemize bilgi veren Yönetmen İlhan İnce, filmin pandemiden sonra vizyona girmesini planladıklarını belirterek, “Film ekibi ve oyuncularının çoğunluğunu Muğlalılar oluşturuyor. Bu filmde Muğlalılar olarak bir yola çıktık. Ekipmanlarımız tamamen profesyonel ve İstanbul’dan geldi. Muğla’da Muğlalıların da bir film yapabileceğini göstermek istedik. Geçmişte Dondurmam Gaymak buna en güzel örnek. Bu film bizim ilk deneyimimiz. Çekimlerimiz Menteşe’nin Kozağaç Mahallesi’nde 15 Eylül’de başladı. Muğla’nın tüm ilçelerinde çekimlerimiz olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde izleyiciyi hem güldürmek, hem de güzel Muğla’mızın tanıtımına katkı koymak amacındayız. Senaryo çok eğlenceli bir Ege komedisini içeriyor. Bu çekimlerden çıkacak olan hikaye en güzel şekilde sinema izleyicisi ile buluşacak. Seyircinin sinema salonundan çıkarken ‘keşke devamı gelse’ diyerek çıkacağına eminim. Bu konuda çok iddialıyız. Gümbür gümbür geliyoruz” şeklinde konuştu.

Filmde Sinan Bengier, Gülnihal Demir, Volkan Baş, Mustafa Şen, Bekir Annıak, Osman Bayar, Yiğit Dören, Görkem Naganlu ve Nihat Kapiz gibi ekranların tanınan isimleri rol alıyor.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.