Kaymakam Üncü hastane inşaatını denetledi

Datça İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, çalışmaların devam ettiği Datça Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.Yıllardır Datça’nın sağlık sorunlarının çözümü yolunda atılan en önemli adım olan 25 yataklı Datça...

Kaymakam Üncü hastane inşaatını denetledi

Datça İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, çalışmaların devam ettiği Datça Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Yıllardır Datça’nın sağlık sorunlarının çözümü yolunda atılan en önemli adım olan 25 yataklı Datça Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret eden Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek firma yetkilisi Mehmet Ateş’den bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, “Yeni hastane binası inşaatı 10 bin 348 metrekare arsa üzerine planlandı. Toplam inşaat alanı ise 6 bin 179 metrekaredir. İnşaatın oturum alanı bin 970 metrekaredir. Hastane inşaatı TOKİ tarafından 5 milyon 750 bin TL+ KDV karşılığı ihale edilmiştir. Yapılacak binanın büyüklüğünü ifade edebilmek için mevcut hastane binasının 5 katı büyüklüğünde olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Hastane binası 25 yataklı olarak yapılmaktadır. Yatak sayısını yerleşim yerinin kayıtlı nüfusu belirlemektedir. Datça’nın kayıtlı nüfusunun artışı daha fazla yatak sayısı ihtiyacı oluşturduğunda yapılan binanın bu yatak sayısını karşılayacak potansiyele sahiptir. Hastane binası bittiğinde toplam 10 adet 2 kişilik ve 5 adet 1 kişilik hasta odalarında tuvalet, banyo, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi gibi hastaların rahatı için her şey düşünülmüştür. Hasta yatak sayısına yine projede olan doğumhanedeki 3 adet loğusa odası acil servis, ameliyat odası doğumhane diyaliz servisi ile modern bir hastane binasına sahip olacağız” dedi.

Firma yetkilisi Mehmet Ateş ise, hastane inşaatını gece gündüz çalışarak zamanından önce 2013 Ağustos ayı içerisinde teslim etmeyi planladıklarını belirterek, “İşçilerimizin sayısını arttırdık aralıksız çalışarak zamanından önce geçici teslimatını yapacağız. Yani bizden kaynaklanan bir gecikme olmayacak. Bize desteklerini esirgemeyen her türlü sorunumuzda yanımızda olan Datça Kaymakamı Sayın Hamdi Üncü’ye şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.