Kaymakam Gürel, Yörük oldu

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’ni ziyaret eden Kaymakam Fuat Gürel, Yörük poşusu ve kasketi takarak tespih çekti.Milas’taki sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Yörük Türkmen...

Kaymakam Gürel, Yörük oldu

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’ni ziyaret eden Kaymakam Fuat Gürel, Yörük poşusu ve kasketi takarak tespih çekti.

Milas’taki sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretinde dernek ile ilgili bilgi alarak üyelerle görüşen Kaymakam Fuat Gürel, kendisine hediye edilen Yörük poşusu ve kasketiyle tespih çekerek gazetecilere poz verdi. Derneğin etkinliklerini ilgiyle izlediklerini söyleyen Kaymakam Gürel, şark köşesine oturarak yaptığı sohbette kendisinin de köy yaşamının içinden geldiğini söyledi. Dernek üyelerinin Yörük kültürüne özgü kıyafet ve enstrümanlarla katıldıkları resmi tören yürüyüşlerinden oldukça etkilendiğini belirten Kaymakam Gürel; “Ben sizleri ilk gördüğümde çok etkilenmiştim. Kültürel değerlere sahip çıkan derneklerimizi ve sizleri kutluyorum. Derneğinizin çeşitli faaliyetlerinde üzerimize düşeni yapmaya, sizleri desteklemeye hazırız.” dedi.

Kaymakamın ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mehmet Kara; “Sizlerin derneğimize gerçekleştirdiği ziyaret bizler için büyük bir anlam ifade ediyor. Dernek olarak Yörük kültürünü yaşatmak için etkinlikler düzenliyoruz ve bu tip özgün etkinleri düzenlemeye devam edeceğiz. Kaymakamlığımızın Yörük kültürüne sahip çıkması bizlere destek vermesi çok onur verici sizlere teşekkür ederiz.” dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.