KAYMAKAM ERİŞ’DEN 10 KASIM MESAJI

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, “10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin...

KAYMAKAM ERİŞ’DEN 10 KASIM MESAJI

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, “10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.”

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, şu ifadelere yer verdi:

“En büyük eseri olan Cumhuriyet başta olmak üzere elde ettiği başarıların tamamını Aziz Türk Milleti'ne mal eden Atatürk, mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı yıkılmaz eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmış, Milletimizin refahı için ömrünün son demlerine kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Çünkü O "Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir" derken, Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet ederken Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlılığına güvenmiştir. Türk Milleti de o eşsiz insanı unutmadığını ilke ve inkılâplarına bağlılık göstererek, dün Milli Mücadele'de ortaya koyduğu ruhla bugün yıkıcı, bölücü, unsurlar karşısında Cumhuriyet'e ve Milli İrade'ye sahip çıkarak tüm dünyaya ilan etmiştir. Ne mutlu ki bugün O'nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye'mizi dünya durdukça barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz. Yakın zaman içerisinde Ülkemizin hemen her alanda büyük gelişimler ve dönüşümler yaşamakta olması, bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan saygınlığımız, muasır medeniyet istikametinde Milletçe attığımız dev adımlar bunun bariz göstergeleridir. Dolayısıyla Atatürk'ü anmanın ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümekle, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkılâplarına, tam bağımsızlığa, Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkün olduğu asla unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, Kahraman Silah Arkadaşlarına, Aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.